DONOSIMO PREMIJERU

Radioactive Boy Scout uz ‘Castaway‘, pjesmu o otuđenju i samoći, najavljuje album prvijenac

Glazbenik oslikava bogato platno rock’n’roll melodioznosti s indie rock elementima koji prenose osjećaj melankolije, ljubavi i nade

Radioactive Boy Scout

 Hrvoje Baudoin

Radioactive Boy Scout je umjetnik koji dijeli svoje vrijeme između Zagreba i Londona, a njegovo ime je Nikša Lovrinić. Uz solo nastupe, ponekad se krije iza velikoga zida glasnih gitara.

Njegova glazba sastoji se od potencijalnih stadionskih himni do jakih rock balada koje vividno pričaju priču. Kombinacijom širokih akustičnih gitara, velikih dinamičkih skokova te aranžmanskih iznenađenja, Radioactive Boy Scout oslikava bogato platno rock’n’roll melodioznosti s indie rock elementima koji prenose osjećaj melankolije, ljubavi i nade.

Singl "Castaway" zapravo je idiom kako se autor osjećao dok je prolazio kroz period otuđenja i samoće u ovim podijeljenim vremenima. Pjesma ima i snažniju poruku sad kad smo politički i mišljenjima jako podijeljeni oko važnih socijalnih stvari, a ne postoji čak ni osnovni dogovor u kojemu smjeru krenuti.

Pjesma je snimljena u Rattus Rattus studiju u Zagrebu, gdje je napravljen i mix pod palicom Borbena Dallasa, dok je master završio Carl Saff u Sjedinjenim Američkim Državama.

- Spot se svakako isplati pogledati jer ne vjerujem da je u Hrvatskoj netko pokušao bilo što slično u razini izvedbene kompleksnosti. Ideja je bila da isprovociramo diskusiju i razmišljanje te da odskače od zvuka pjesme i više bude interpretacija stihova i psihičkog stanja kad je pjesma napisana - rekao je Nikša.

Pjesma "Castaway" najavni je singl nadolazećega albuma koji će ugledati svjetlo dana 22. veljače 2022., a dostupna je putem svih digitalnih glazbenih platformi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 19:11