ODLIČAN PRVIJENAC

Puna vam je kapa ‘teških‘ vijesti? Novi splitski bend Zo razveselit će vas singlom ‘Poslovan lik‘

Album će biti raznolik, od rocka od funka, pa sve do poneke balade. Jedva čekamo publici predstaviti ostale pjesme, kažu glazbenici
bend Zo
 PROMO

Novo ime domaćeg pop-rocka, Zo, prvim singlom "Poslovan lik" gromoglasno otvara vrata glazbene scene i najavljuje skorašnji izlazak debi albuma. Domaća estrada obogaćena je za šest mladih glazbenika - oni su Vincent Šepić (vokal i gitara), Ante Eterović (gitara), Damjan Grubić (trombon), Daria Reba (klavijature), Josip Katić (bas gitara) i Antonio Strižić (bubnjevi). Predstavljaju se prvim singlom “Poslovan lik”, koji je samo uvod u njihovo prvo službeno studijsko izdanje pod palicom diskografske kuće RTL Music. Zo je prošle godine sudjelovao u RTL akciji GLASNO!, gdje su prvi put javno izašli na scenu i prezentirali svoju autorsku pjesmu kojom su osvojili publiku i kojom je započela suradnja s RTL Musicom.

Singl prvijenac sniman je u zagrebačkom SideChain studiju i na Akademiji glazbene produkcije (MPA) u suradnji s producentom Sandrom Petrićem. Autor teksta je frontmen Vincent Šepić, koji s gitaristom Antom Eterovićem potpisuje glazbu, a za aranžman je zaslužan cijeli bend zajedno s producentom Petrićem. Videospot je djelo ekipe s Umjetničke akademije u Splitu na čelu s talentiranom redateljicom i snimateljicom Vanessom Barač.

- Kao bend smo vrlo brzo pronašli zajednički jezik te smo u nešto manje od godinu dana uvježbali i snimili album prvijenac. Dogovarali smo se oko toga koju ćemo pjesmu prvu izbaciti, a na kraju smo se jednoglasno odlučili za 'Poslovan lik'. Riječ je o veselom singlu u kojemu se mnogi mogu prepoznati, a stilski smo ga izabrali kako bismo malo razveselili društvo kojemu je sigurno puna kapa 'teških' vijesti. Album će svakako biti raznolik, od rocka od funka, pa sve do poneke balade. Jedva čekamo publici pokazati ostale pjesme i priče koje čine naš prvi album - najavljuju iz benda Zo.

Talentirani Splićani debitantskim singlom predstavljaju nam fiktivnog lika kojemu je cilj uvijek ostati autentičan. Tematike kojima se ovi mladi glazbenici bave također su razne, a inspiraciju ponajviše pronalaze u svakodnevnim situacijama, društvenim zbivanjima te događajima koji su ih dosad obilježili, kao i u fiktivnim pričama koje su opet jako učestale i realne, baš poput njihove prve pjesme “Poslovan lik”.

Njihov debitantski album očekuje se ove jeseni, nakon čega slijedi i koncertna promocija diljem regije.

image
bend Zo
PROMO
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 09:34