BORNA KOTROMANIĆ

Progovorila o djeci, ljubavi, abortusu i političarima: ‘Od toga mi se ledi krv u žilama!‘

‘Propovijedaju ljubav na nivou ploda, ali osuđuju homoseksualce, jugokomunjare i sve koji nisu istog svjetonazora‘, kaže Borna
Borna Kotromanić
 Boris Kovačev/CROPIX

Borna Kotromanić, osebujna blogerica, nekadašnja modna dizajnerica i majka četvorice sinova, u razgovoru za Dnevnik.hr otkrila je zašto se neki frajer teško može uklopiti u njezin život, ali i što joj kod domaćih političara ledi krv u žilama.

Oduvijek je u javnosti hrabro progovarala o brojnim temama, a u skladu s time osvrnula se i na abortus, koji je i sama imala prije braka i prije nego što je rodila sinove.

- Ja osobno jesam za djecu, za život, za ljubav... U krajnjoj liniji, to sam i pokazala tim svojim majčinskim nagonom. Ali bitna je razlika između sankcioniranja odabira i uskraćivanja odabira žene što će napraviti svome tijelu u trenutku strasti, nepromišljenosti i tako dalje. Tko si ti da dalje krojiš njezinu sudbinu? Tko si ti da u skladu sa svojim religioznim uvjerenjima karakteriziraš taj plod kao biće? Što je s budistima, što je s hinduistima? Zar smo mi moralniji? Pametniji? Od toga se meni ledi krv u žilama! Znači propovijedaju ljubav na nivou ploda, ali to su isti oni koji osuđuju homoseksualce, gay paradu, jugokomunjare i bilo koga drugoga tko nije istog svjetonazora - govori Borna.

A kako se u njezinu životnu priču može uklopiti neki muškarac?

- Treba srcem ići kroz život. Srce čini čuda i za puno više - i za kvalitetu i za bogatstvo i sve - kaže Kotromanić, koju javnost uglavnom definira kao životnu savjetnicu ili modnu dizajnericu, ali njoj je najdraži jedan drugi potpis, piše Dnevnik.hr.

- Žena, majka! To je jedini epitet, jedini nazivnik koji priznajem! A sad, sve što dođe s tim u paketu, a istina je, dobrodošlo je! U Americi imaš puno veću fleksibilnost, ljudi mijenjaju karijere u zreloj dobi, a ovdje uvijek moraš isto misliti, isto raditi i to se smatra kvalitetom, a ustvari, to je put ka odumiranju - zaključila je Borna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 00:21