TUŽNA VIJEST

Preminuo glumac Branko Smiljanić, poznat iz brojnih TV serija; Kolege se opraštaju na društvenim mrežama

Preminuo je nakon duge i teške bolesti. U kazalištu je bio aktivan do svog posljednjeg dana‘, rekla je Petra Mrduljaš iz ZKL-a

Branko Smiljanić

 Boris Kovačev/Cropix

Preminuo je glumac Branko Smiljanić, poznat iz brojnih popularnih hrvatskih serija poput ‘Ljubav u zaleđu‘, ‘Zabranjena ljubav‘, ‘Ponos Ratkajevih‘, ‘Bitange i princeze‘, ‘Vatre Ivanjske‘ i mnogih drugih.

Tužnu vijest za 24 sata potvrdili su iz Zagrebačkog kazališta lutaka čiji je Smiljanić bio član.

‘Preminuo je nakon duge i teške bolesti. U kazalištu je bio aktivan do svog posljednjeg dana‘, rekla je Petra Mrduljaš iz Odnosa s javnošću.

Na društvenim mrežama od Smiljanića se oprostio i glumac Siniša Ružić.

- Otišao je kolega Branko Smiljanić, glumac, lutkar, sinkronizator puno puno crtića, i TV i koprodukcija, i puno toga još. Iz glumačke obitelji. Igrali smo zajedno u ‘O‘Kaju‘ na Histrionima. Sreo ga u Livadi još prije nove godine, još je radio. Sudionik Domovinskog rata, pričuvni časnik. Zbogom Branko - napisao je Ružić.

Branko je rođen u Zagrebu 1956. godine. Bio je i član Kazališta lutaka u Rijeci od 1978. do 1985. godine. U Zagrebačkom kazalištu lutaka je bio od 2003. i igrao je u predstavama ‘Odisej‘, ‘Mala sirena‘, ‘Neva Nevičica‘, ‘Čarobna frula‘.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 02:30