‘SVAŠTA JE PISALO‘

Poznati hrvatski influencer o seksualnosti i vršnjačkom nasilju: ‘Pola škole je bilo išarano mojim imenom...‘

Okolina ga je osuđivala, a vršnjaci u školi su ga maltretirali radi njegove seksualne orijentacije

Marco Cuccurin

 Marco Cuccurin/Instagram

Profesionalni kuhar, vizažist, plesač, pjevač, influencer s gotovo milijun pratitelja na društvenim mrežama - Marco Cuccurin gostovao je kod Tatjane Jurić u podcastu Skip or Beep bravo! radija. Da je put do zvijezda posut trnjem potvrđuje i njegova životna priča. Marco je prije dvije godine ostao bez majke koja mu je bila najveća životna podrška, odnos s ocem tek je počeo graditi, okolina u kojoj je odrastao ga osuđivala, ali i osobe iz javnog života, a vršnjaci u školi su ga maltretirali radi njegove seksualne orijentacije. Svejedno nikada nije birao lakši put i odustajao od sebe i svojih snova - koje konačno živi.

image

Marco Cuccurin

bravo!
image

Tatjana Jurić i Marco Cuccurin

bravo!

Najbliži suradnici u njemu su vidjeli tinejdžersku zvijezdu koja će zavoditi cure u prvim redovima, ali Marco je imao svoj put...

- Zašto ja to ne bih mogao napraviti s maskarom na licu? Nisam tu da se svidim svakome i to je potpuno u redu. Nema alternative, ja sam lik koji je shvatio da želi graditi svoj put, da na drugo ne pristajem. Prestao bih sve ovo raditi istog trena kada bi netko rekao budi nešto što nisi - izjavio je Marco kojem nije bilo lako. Vršnjačko nasilje sustavno je trpio.

- Najviše mi je ostalo urezano kada sam u osnovnoj došao u školu, a pola škole je bilo raspisano s grafitima – moje ime, prezime pa razni neprimjereni znakovi, riječi, sadržaji... Pisalo je svašta, a najviše se ticalo moje seksualnosti i fizičkog izgleda, jer sam se ja uvijek nekako nosio drugačije. Samo što kada imaš 10, 11, 12 godina, ne znaš stati iza sebe i onoga što predstavljaš, ali sada, hvala Bogu, znam, tada nisam znao i to me jako pogodilo... Nasilnici su tada kažnjeni, neki su i izbačeni iz škole - prisjetio se Marco.

image

Tatjana Jurić i Marco Cuccurin

bravo!

- Sve se to saniralo, ali je puno važnije sanirati štetu koja se dogodi s tvojim psihičkim zdravljem i sa svime što to nosi, ali evo vidiš da sam ja to sve dobro podnio i da sam iz svega toga izlazio samo jači... - rekao je. Žalosti ga što je vršnjačko nasilje i dalje prisutno, možda čak i više nego prije, no stvar je u roditeljima, a ne u djeci, smatra.

image

Tatjana Jurić i Marco Cuccurin

bravo!

- Meni je najveći kompliment kada mi mame kažu ‘ja dozvoljavam svome djetetu da te gleda‘, da me gledaju zajedno, moje recepte, videe,... Čim je moj sadržaj primjeren za djecu, znam da sam na dobrom putu da takvih stvari bude manje. Da je bilo okrutno, bilo je, da je bilo teško, bilo je, no uspio sam to ostaviti iza sebe - rekao je.

Zahvaljući mami u kojoj je uvijek imao bezrezervnu podršku, rame za plakanje i najboljeg prijatelja, koja ga je naučila najvažnijim životnim lekcijama i usadila mu dobrotu. Nažalost, ona ga je napustila prije dvije godine.

- Ja njoj posvećujem sve što radim, ona je moja inspiracija oduvijek bila i to će i ostati. Nema dana kada fali više ili manje jer je to konstantna praznina. Bila bi ponosna na sve ove pobjede u showovima! Ona je na početku vjerovala u mene kada nitko nije! Kada smo ja i ona uzimali kofere i doslovce bježali od tate da bismo otišli na pjevački show, neki festival, kada on to nije podržavao, ona je rekla idemo, idemo, i stvarno smo usprkos svemu i svime išli naprijed - jer je ona vjerovala u mene! Moja nona je moja druga majka, dok je tata tek nakon mamine smrti ušao u moj život, spojio nas je njezin odlazak i sada mi je velika podrška. Cijelo vrijeme sam vjerovao da ću s tatom naći zajednički jezik što se na kraju i dogodilo - podijelio je Marco.

Velika podrška mu je i partner, kojega Marco za razliku od svega drugoga u svome životu, ne želi podijeliti s javnosti.

- Tata je jako zadovoljan, čak nekada s njim priča više nego sa mnom. To je gotovo jedina stvar koju držim za sebe, drugo sam sve dao na pladanj, ali ovo je nešto što sebično čuvam za sebe. Lijepo je, traje već dosta dugo i ne želim da se to pokvari - istaknuo je.

Zajedno su izgradili kuću u blizini Zagreba, u kojoj Marco živi svoje snove. Neki od neostvarenih su nastup na Eurosongu i salon za uljepšavanje. Ovom hrabrom mladom čovjeku očito je samo nebo granica, stoga vrijedi čekati i pratiti što mu nosi budućnost.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 17:21