IVA ŠULENTIĆ

‘Ponosna sam na The Voice i naš Zlatni Studio, ali dječju Euroviziju ipak posebno pamtim‘

Od malih nogu Iva je itekako prepoznatljivo lice s malih ekrana, kako je rasla ona, rasli su i projekti na kojima surađuje
Iva Šulentić
 CROPIX

Simpatična, elokventna, iskusna i svestrana, svi ti epiteti na prvu se vežu uz ime voditeljice Ive Šulentić. Od malih nogu Iva je itekako prepoznatljivo lice s malih ekrana, a jedan od upečatljivijih angažmana svakako joj je onaj u showu The Voice Hrvatska, za koji je na Zlatnom Studiju upravo ona preuzela najveću medijsku nagradu u zemlji.

U ime 'The Voice Hrvatska' primili ste nagradu Zlatni Studio. Već ste godinama sastavni dio tog izvrsnog showa, po čemu biste ga vi izdvojili kao posebnog?

- Primila sam Zlatni Studio u ime cijele naše ekipe koja je vrijedno radila na projektu mjesecima i zbog kojih je sve ispalo tako kako jest. A ispalo je tako da ste nas prepoznali vi, cijenjeni žiri i, naposljetku, naši gledatelji koji su nas svojim glasovima doveli do pobjede u respektabilnoj konkurenciji. Hvala vam svima! Ovo nam je bila treća sezona i, a, sastavni sam dio ekipe od prve sezone i ponosna sam na naš rad i rezultat - gledani show prepun emocija koji je iznjedrio nova imena na glazbenoj sceni. Upravo je to njegova posebnost: emocije, pozitiva i istinski talent koji se njeguje i cijeni te ekipa koja stoji iza njega.

Koji su vam najdraži trenuci vezani za Voice i možete li se prisjetiti koje anegdote?

- Uvijek je teško govoriti o anegdotama jer se teško sjetiti jedne posebne, sve se nekako svih tih godina povezuju u cjelinu, ali nikako neću zaboraviti suze na sceni i iza nje. Što zbog sreće, što zbog tuge jer netko napušta show. Nikada ih nismo skrivali.

image
Iva Šulentić na Zlatnom Studiju
Damir Krajac/Cropix

Uz Voice, vodite i emisiju 'Kod nas doma'. Na kojim ste projektima trenutačno angažirani i u kojem se formatu kao voditeljica osjećate najopuštenije?

- 'Kod nas doma' dnevna je emisija koja ide uživo svaki radni dan i uživam je raditi. Složna smo ekipa u već četvrtoj sezoni, pokrivamo šarene i aktualne teme i ugošćujemo zanimljive goste iz različitih područja. Baš uživam u našem studiju i doista se osjećam kao doma. Ne mogu vam reći u kojem se formatu najopuštenija jer ne radim one u kojima se ne osjećam dobro, niti bih radila.

Od voditeljice dječjih, školskih i emisija za mlade, vrlo ste brzo i profesionalno prešli na vođenje i velikih manifestacija, poput 'Dore'. Možete li se prisjetiti svojeg prvog takvog većeg angažmana i jeste li imali tremu? Kako se općenito nosite s tremom i kako uspijevate izgledati tako opušteno?

- Na televiziju sam došla kao dijete i moj je prirodan habitus tada bio Dječji program. Kako sam rasla ja, tako su rasli i projekti. Prvi veći angažman ipak je bio Izbor dječje pjesme za pjesmu Eurovizije na kojem su pobijedili i Dino Jelusić i Nika Turković, bila je tamo i mala Zsa Zsa, danas poznata glazbena imena. Sve je bilo kao na 'Dori', ozbiljno se radilo i išli smo uživo, samo što je scenografija bila šarenija i pjevači maleni. Naravno da sam imala tremu, imam je i danas i mislim da ću prestati raditi ovaj posao kad je ne budem imala jer vjerujem da će to značiti da mi nije stalo. Danas je poštujem i kontroliram pripremom i spremnošću. Pretpostavljam da sam zato i opuštena, jer uz poštenu pripremu, malo vas toga može iznenaditi.

image
Na dodjeli Zlatnog Studija u studiju Bajsić
Damjan Tadic/Cropix

Koji su vam dosad najdraži voditeljski angažmani, odnosno najupečatljiviji u karijeri?

- Svi. 'Turbo Limach Show' jer je bio prvi doticaj s Jadran filmom i velikom televizijskom produkcijom. Zagonetni ulomak jer je bila moja prva emisija i vrhunski projekt na svjetskoj razini. Dječji program, razgovori sa Slovojedom, potom 'Briljanteen' u kojem smo kao složna obitelj radili godinama, 'Garaža', 'Dobro jutro, Hrvatska!', ljetne emisije, 'Dore', 'Porini' i druge velike dodjele nagrada… Sve je to 'moje' i meni najupečatljivije jer sam kroz sve te projekte učila i rasla i zbog svih njih sam danas ovdje gdje jesam.

Iza nas je godina puna izazova, od korone do potresa. Kako je bilo raditi u novim uvjetima i koliko je teško održavati taj dojam normalnog na televiziji?

- U prvom lockdownu nismo ni održavali dojam normalnog, svoj dio emisije 'Kod nas doma' snimala sam doista kod sebe doma, sama, bila sama sebi snimatelj, tonac, rasvjetljivač, redatelj, šminker, kostimograf itd. Nećemo se zavaravati, cijeli je svijet bio u istoj situaciji i raditi bilo što lažno ne bi imalo smisla.

Nerijetko ste se ranije znali odvažiti na ekstremne sportove, poput primjerice leta balonom. Imate li i sad neku sličnu aktivnost u slobodno vrijeme i u čemu privatno najviše uživate?

- Svakodnevno se bavim sportom, a prošle sam godine završila školu jedrenja, čemu se nadam vratiti i ovo proljeće/ljeto. Uživam u životu, ukratko.

image
Voditeljica je preuzela nagraduu ime showa The Voice
CROPIX

Nemalo puta ste se okušali i u glumačkim vodama, ali i u sinkronizaciji crtića. Ima li kakva nova uloga na vidiku?

- Ima, ali o tome se ne govori dok se ne ostvari.

Što priželjkujete u karijeri i u čemu biste se voljeli okušati u poslovnom smislu?

- Mnogo toga priželjkujem i maštam, ali ništa se od toga samo od sebe neće dogoditi, treba zapeti i nešto napraviti. Dugo sam već u ovome poslu, iskonski ga volim i zahvalna sam što sam tu gdje jesam. Sve ostalo je rad, predanost, trud i sve ostalo u tom spektru.

I za kraj, biste li se ikad i sami mogli zamisliti u ulozi kandidata 'Voicea', jer ste se u 'Plesu sa zvijezdama' pokazali kao vrsna plesačica. Kako stojite s pjevanjem?

- Ne. To prepuštam dijamantima kakve smo upoznali u 'The Voiceu'. 'Ples sa zvijezdama' je bilo super iskustvo prije 12 godina. Danas plešem i pjevam iz radosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 00:39