MAJA ŠABIĆ

Pobjednica Masterchefa otkrila nam je na što će potrošiti osvojenih 200 tisuća kuna: ‘Za jedan dio sigurno znam na što ide...‘

‘Najteže mi je padala odvojenost od obitelji, jer nikada prije nisam bila odvojena od klinaca dulje od par dana‘

Maja Šabić

 Luka Dubroja/nova Tv/Luka Dubroja/nova Tv

Bilo je potrebno tri mjeseca i 60 epizoda da Maja Šabić dođe do titule pobjednice pete sezone showa Nove TV MasterChef i nagrade od 200 tisuća kuna. Nije to bio lak put, jer ne samo što su kandidati za vrijeme showa bili odvojeni od svojih bližnjih, nego je i ova sezona obilovala izuzetno jakom konkurencijom. Gotovo sve do samog kraja bilo je potpuno neizvjesno tko bi mogao izvojevati pobjedu. Dobitnom formulom na kraju se pokazala smirenost i konstanta, a upravo te dvije odlike, pored odličnih kulinarskih kreacija imala je 37-godišnja Maja Šabić, ekonomistica iz Pule.

image

MasterChef finale

Luka Dubroja/nova Tv/Luka Dubroja/nova Tv

Odmah u startu Šabić je otkrila kako voli fer natjecanje, što je i na djelu i dokazala. Inače prije ulaska u MasterChef, dala je otkaz i upisala prekvalifikaciju za slastičarku, a rizik joj se sudeći po sinoćnjem raspletu u showu isplatio.

- Kako se osjećam jer je upravo meni pripala titula MasterChefa? Jako sam sretna i ponosna na sebe! Nisam mislila da mogu doći do kraja jer je konkurencija bila jaka ove godine. I super je što je ove godine pripala titula ženi - odgovara Šabić kojoj nakon sinoćnjeg finala stižu sa svih strana pozitivni komentari. Svi su, kaže, jako, jako ponosni, od obitelji do prijatelja, telefon zvoni, a društvene mreže su užarene. Inače, svoju pribranost koja ju je krasila praktički cijelo natjecanje, zadržala je i u samoj završnici.

- Ja inače nisam tip osobe koja paničari. Ne mogu reći da nisam bila uzbuđena, ali straha nije bilo. Jedva sam čekala da počnemo kuhati, da se cijela ta priča zaokruži. Noć prije sam spavala kao beba. Lora Cepetić i ja smo bile same u kući, pripremile smo si jela za finale, popis namirnica, napravile večeru, bilo je kao bilo koji drugi dan - otkriva Šabić.

image

Lora Cepetić i Maja Šabić

Luka Dubroja/nova Tv/Luka Dubroja/nova Tv

Na početku MasterChefa, govori, uopće nije razmišljala o pobjedi.

- Nisam imala velika očekivanja u početku, prvo je bilo samo da uđem u kuću, pa onda samo da ne ispadnem prva. Tek kad nas je ostalo pet, šest postaneš svjestan da si jednako dobar kao i drugi i da bilo tko može pobijediti. Treba se poklopiti da ti je dobar dan, da ti izazov odgovara, da si fokusiran i onda rezultat dođe - zaključuje Šabić. U ovaj iznimno popularan show Nove TV prijavila se sama iz čiste znatiželje i želje za učenjem. U planu joj je otvoriti slastičarnicu, pa je mislila da bi MasterChef mogao biti dobar temelj za to.

Show je trajao dugo, čak tri mjeseca, pa je za pretpostaviti da joj je najteže u tom periodu padala odvojenost od bližnjih,..

- Upravo to, najteže mi je padala ta odvojenost od obitelji, ja nisam nikada bila odvojena od klinaca dulje od par dana, tako da nam je svima ovo bio veliki izazov. A opet s druge strane moraš naći neku snagu u sebi za ići dalje kroz show - uzvraća.

image

Maja Šabić

Luka Dubroja/nova Tv/Luka Dubroja/nova Tv

Najdraže kuhanje joj je bilo kuhanje u finalu, prije svega jer je kuhala svoja jela i zaista uživala u svakoj sekundi.

- Najponosnija sam na jela iz finala. Izdvojila bih hladno predjelo i desert. Koristila sam namirnice koje predstavljaju Istru. Za predjelo sam željela spojiti istarski pršut, suhe smokve, ribu,... A najdraži dan u kući bio mi je kada smo organizirali turnir u badmintonu, to je bilo preludo - kaže Šabić dodajući i kako joj niti jedan dan koji je provela u MasterChefu nije bio loš.

I za kraj ostavljamo pitanje što planira s osvojenih 200 tisuća kuna, ali i koji su joj daljnji profesionalni planovi?

- Nisam još isplanirala što ću sa nagradom, jedan dio sigurno ide na dodatne edukacije. A planovi? Ostati u kuhanju sigurno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 09:24