‘INAMORANA‘

Petar Grašo: ‘Iako nisam sklon duetima, u projekt Tončija Huljića zaljubio sam se na prvu‘

Grašo i Huljić ponovno su udružili glasove nakon 10 godina i hita ‘Providenca. Poslušajte njihov novi zajednički singl!
Petar Grašo, Inamorana
 Screenshot/youtube

Nakon deset godina, Tonči Huljić i Petar Grašo ponovno su zapjevali zajedno, i to u pjesmi "Inamorana", koja je premijerno prikazana.

Ova oda zaljubljenosti ujedno je i naslovna pjesma istoimenog CD-a Tončija i Madre Badesse koji izlazi za tjedan dana. Ovu specifičnu riječ starog splitskog narječja publika je već upoznala kroz pjesmu "Mare Luda" koja je izašla nedavno, a svojom je dubokom emocijom već čvrsto osvojila slušatelje.

Huljić je otkrio da on i Grašo trenutno rade na finiširanju Grašinog CD-a, pa im je, s obzirom na to da su stalno u studiju zajedno, došlo prirodno da naprave pjesmu.

image
Tonči Huljić, Inamorana
Screenshot/youtube

"Svako malo bih ja htio htio pjevati ono što sam pisao za njega i upropastiti stvar, a on bi htio pjevati nešto što sam ja pisao za sebe, pa eto našli smo se na pola puta", govori Huljić.

Novu pjesmu je komentirao i Petar Grašo.

"U Tončijev projekt Madre Badesse zaljubio sam se na prvo slušanje, i sretan sam što sam bio i ostao dio te priče. Nisam glazbenik koji je sklon duetima, no suradnja s Tončijem odavno nije službena već duboko prijateljska tako ni ovo ne mogu nazvati suradnjom već zajedničkom idejom dvojice prijatelja," nadodao je.

image
Screenshot/youtube

Na CD-u "Inamorana" nalaze se tri instrumentalne obrade već dobro poznatih pjesama. Jednu je publika već upoznala: obradu "Dva put san umra" napravljenu u suradnji sa Zagrebačkom filharmonijom i zborom Ivan Goran Kovačić. Tonči otkriva koja je to druga pjesma:

"25 godina je prošlo od pjesme 'Suze Biserne' koju pjeva Jelena Rozga, tako da novi album sadrži instrumentalnu obradu 'Suza bisernih' na hrvatskom jeziku, dok će se ista obrada naći i u engleskoj verziju na albumu za strana tržišta. U obradi se zboru pridružuje i posebna gošća - Jelena," najavio je.

image
Screenshot/youtube

Tonči Huljić osmislio je i scenarij spota koji je snimljen u staroj jezgri grada Splita, dok režiju potpisuje Vojan Koceić. U spotu glumi mlada glumica i radio voditeljica Petra Kapor.

image
Screenshot/youtube

Posebno je simpatičan sam kraj spota, u kojem Tončiju dolazi njegova majka. Dok on raznježeno promatra Grašu i djevojku, mama ga pita treba li mu što. "20 godina manje, mama," odgovara Huljić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 09:46