OPROŠTAJ OD VELIKANA

Ovo je trenutak koji je rasplakao publiku: ‘Zbog Massima je na pozornici suzu pustila i Jasna Zlokić‘

Dodjelu Zlatnog Studija sinoć obilježili su dirljivi oproštaji od dva velikana hrvatske glazbe- Akija Rahimovskog i Massima Savića
 Darko Tomas/Cropix/Cropix

Tri su posebno emotivna trenutka obilježila jučerašnji prijenos Zlatnog Studija, a nakon što je u posebnom aranžmanu izvedena pjesma ‘Krug u žitu‘ pokojnog Massima Savića kompletna publika u studiju HRT-a ‘Anton Marti‘ spontano je ustala i dugim pljeskom odala počast jednom od najboljih hrvatskih glasova u povijesti koji nas je prerano napustio lani u prosincu.

Bio je to trenutak u kojem su mnogi susprezali suze, a onda ubrzo nakon toga Massimo pobijedio u kategoriji pjevača godine, što je bilo i očekivano.

U njegovo ime kipić je preuzeo direktor Massimove izdavačke kuće Aquarius records Boris Horvat koji je također jedva suspregnuo suze.

- Više od svega bih volio da sam doma i da gledam ovo na televiziji i da je Max tu i da gleda sve vas, kolege i prijatelje, da svi vi koji gledate televiziju, da ga imate priliku vidjeti ovdje. Nema ga. Massimo je, osim što je bio pjevač, važno je reći da je bio gitarist, glazbenik, da je bio gospodin. Mislim da ćete se svi s time složiti. Hvala ti, Max - s puno je emocija kazao Horvat.

image

Izvedba ‘Kruga u žitu‘ nakon koje je publika ustala i uz ovacije odala počast Massimu Saviću

Goran Mehkek/Cropix

Dirljivo je bilo i kod dodjele Zlatnog Studija za koncert godine gdje je nagrada otišla Parnom valjku za spektakl u sjećanje na neponovljivog i neprežaljenog Akija Rahimovskog "Dovoljno je reći Aki" koji je održan u zagrebačkoj Areni. U govoru povodom osvojenog priznanja, frontmen Parnog valjka Husein Hasanefendić - Hus naglasio je iznova kako bi sve dao da do tog koncerta nije došlo.

- Da me se krivo ne shvati, ali ovu nagradu i sve nagrade koje smo dobili rado bi dao da nije bilo razloga za ovaj koncert, ali život je takav kakav je, neumoljiv, pa onda se zahvaljujem svima koji su glasali jer mi se čini da će to na neki način ipak produžiti sjećanje na Akija. Hvala vam lijepo - kazao je Hus.

U toj je kategoriji također bio nominiran Massimo i to za svoj koncert u Areni, koji je nažalost ispao posljednji u njegovoj karijeri, a na sinoćnjem Zlatnom Studiju smo se tako još jednom oprostili od dva velikana, Akija i Maxa, dva velika velika vokala.

image

Zlatni Studio

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 14:34