KONCERT ZA PAMĆENJE

‘Osječki zet‘ Zdravko Čolić raspametio fanove u ‘Gradskom vrtu‘: ‘Hvala za divnu noć, vidimo se i u subotu!‘

Na repertoaru su bili pjevačevi najveći hitovi poput ‘Produži dalje‘, ‘Živiš u oblacima‘, ‘Pusti, pusti modu‘, ‘Ti si mi u krvi‘...

Zdravko Čolić u Osijeku

 Dario Horvat

Velikim pljeskom u petak navečer je dupke ispunjena osječka dvorana "Gradski vrt" dočekala Zdravka Čolića, glazbenog fenomena ovih prostora i već pola stoljeća jedno od najvećih imena regionalne glazbene scene. Čolićev nenadmašni vokal, nepresušna energija, neodoljivi šarm i veliko poštovanje prema publici još su uvijek recept kojim osvaja publiku svih generacija i na svim koncertima, a tako je bilo i na ovom osječkom.

image

Zdravko Čolić u Osijeku

Dario Horvat
image

Zdravko Čolić u Osijeku

Dario Horvat

Već s prvim taktovima prve pjesme bilo je jasno koliko se Osijek zaželio ovog glazbenog velikana. Naime, dugoočekivani koncert uslijedio je nakon osam godina, koliko je prošlo od posljednjeg održanog u gradu na Dravi, ujedno gradu za kojeg Čolića, kao ‘‘osječkog zeta‘‘, vežu i posebne emocije te privatne veze (naime, njegova supruga Aleksandra je Osječanka).

Repertoar, na kojem je bilo više od 40 najvećih Čolićevih uspješnica, nastavio se hitovima poput "Produži dalje", "Živiš u oblacima", "Jedna zima sa Kristinom", "Svadbarskim sokakom", "Krasiva", "Čini ti se grmi", "Noć mi te duguje", "Pusti, pusti modu", "Zvao sam ju Emili", "Ti si mi u krvi" te mnogim, mnogim drugima.

S obzirom na to kako jedna dvorana nije bila dovoljno velika da bi mogla primiti Osječane i njihove goste koji su na koncert došli iz mnogih drugih gradova i država, Čolić će u "Gradskom vrtu" nastupiti tijekom dvije rasprodane večeri zaredom.

- Hvala za divnu noć Osijek, vidimo se i u subotu! - objavio je na Facebooku Čolić.

image

Zdravko Čolić u Osijeku

Dario Horvat
image

Zdravko Čolić u Osijeku

Dario Horvat
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 23:02