TRAGOM OLIVERA

Oliverovi Dupini rasprodali Ljubljanu: ‘Tamo je uvijek imao najviše koncerata od svih gradova na svijetu‘

Iako je koncert trajao tri sata, Slovenci su ih vratili na bis, pa je raspjevano društvo za kraj zajedno izvelo ‘Vjeruj u ljubav‘

Goran Karan, Tragom Olivera

Oliverov bend Dupini i dalje njeguje glazbu velikog glazbenika s kojim je gotovo četiri desetljeća dijelio pozornicu. Premda Olivera više ne mogu vratiti, Dupini su danas pratnja njihovim zajedničkim prijateljima na koncertima koje publika s velikim žarom sluša i koji i sada s velikom strašću pjevaju njegove bezvremenske pjesme.

Pod nazivom "Tragom Olivera", dva su dana zaredom rasprodali ljubljanski Cankarjev dom, u kojem su se na pozornici uz njih izmjenjivali Zorica Kondža, Tedi Spalato, Jure Brkljača, Petar Dragojević, Goran Karan, Dino Petrić i klapa Bonaca, a dojmove o jedinstvenoj slovenskoj atmosferi ispričao nam je Goran Franić Njoko, šef Dupina.

image

Tragom Olivera, Ljubljana

- Ljubljana je oduvijek velik izazov, grad u kojem je Oliver imao najviše koncerata od svih gradova na svijetu. Baš sam se sjetio zanimljivog podatka - da je u jednoj godini u Ljubljani nastupio čak šest puta. Jako puno smo nastupali u svim ljubljanskim dvoranama. Dokaz je to koliko je Oliver volio Ljubljanu i koliko su svi u tom gradu voljeli njega. Stoga, ne treba čuditi što je Cankarjev dom bio dvije večeri zaredom krcat, rasprodan. Publika je bila nevjerojatna, raspjevana, s puno naboja. Imao sam osjećaj kao da je i on tu, među nama, i kao da gleda što to mi radimo - ispričao nam je Njoko.

Iako je koncert trajao tri sata, Slovenci su ih vratili na bis, pa je raspjevano društvo za kraj zajedno izvelo "Vjeruj u ljubav". Zorica Kondža s Petrom Dragojevićem u duetu je otpjevala "Ti si moj san", potom "Što učinila si ti" i nastavila u romantičnom tonu sa "Zar je voljeti grijeh".

image

Tragom Olivera, Zorica Kondža, Petar Dragojevic

- Slušajući Oliverove pjesme, uhvati me tuga, nekako najviše pri izvedbi ‘Traga u beskraju‘. A onda, onako sjetna, samoj sebi govorim: Ma što ti je. Ovo je velika svečanost, ostavio nam je divne pjesme. Naravno da ih nitko ne može interpretirati kao on, ali zato smo mi tu, njegovi prijatelji da ih čuvamo i očuvamo. Kroz njegovu glazbu naviru sjećanja: od cijelog niza zajedničkih nastupa do divnih situacija iz mladosti kada sam počela pjevati. Često mu u mislima znam reći ‘fališ nam‘. Ali, na koncu svi smo mi zahvalni Bogu što smo ga imali, što smo se s njim družili i od njega puno učili - biranim je riječima ispričala Zorica Kondža, a na to se za kraj nadovezao i Petar Dragojević, ujedno i Oliverov nećak.

- Odlična publika! Osjećali smo se kao da smo doma, lijepo su nas prihvatili, a mi smo istinski uživali. Slovenci se vole zabavljati, vole pismu - rekao je Petar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 11:15