ZVIJEZDE PJEVAJU

Obradili su Čavoglave, a sad postaju prvi muški par u showu, pridružuje im se i zanosna Iva Jerković

Uz Roberta Ferlina i Maria Lipovšeka Battifiacu pjevat će i Maja Ciglenečki i Mario Kovač, a žiri će voditi Zorica Kondža

Zorica Kondža, Mario Lipovšek Battifiaca i Robert Ferlin, Iva Jerković

 Darko Tomas, Matija Djanjesic, Vedran Peteh/Cropix

Nova sezona HRT-ovog spektakla 'Zvijezde pjevaju', koja na HTV1 starta 19. ožujka donosi nam i prvi isključivo muški par. Jer, kako neslužbeno doznajemo pred publikom i žirijem zajedno će pjevati Robert Ferlin i Mario Lipovšek Battifiaca. Legende s Kvarnera već se uveliko uvježbavaju za show, pjevaju kad god stignu, a pjevat će i ovog petka dok se iz Rijeke u istom (Ferlinovom) automobilu budu vozili na dodjelu Zlatnog Studija, na kojoj obojica konkuriraju za najbolji radijski glas.

Naravno, na povratku, nakon dodjele, pjesma će nakratko utihnuti, a Ferlin je već javno objavio da će Battifiacu, uzme li mu u petak nagradu ispred nosa, izbaciti iz automobila i ostaviti u mraku Gorskog kotara. Slijedeći će dan, jasno, doći po njega, jer momci se moraju početi ozbiljno spremati za 'Zvijezde pjevaju'.

image

Glumica Iva Jerković

Vedran Peteh/Cropix

Poznavatelji lika i djela dvojice radijskih voditelja znaju da su Ferlin i Battifiaca već pjevali u duetu. Naravno, repertoar u HTV-ovom showu bit će drugačiji, no vrijedi spomenuti da su majstori s mora svojim zajedničkim pjevanjem u više navrata umalo završili i na top ljestvicama. Njihova pjevačka karijera počela je još 2009. godine obradom Thompsonovog hita 'Bojna Čavoglave' koja se u Ferlinovoj obradi zove 'Za Istru pronti', a u kojoj se veličaju istarska malvazija, ombolo i pršut.

Nekoliko mjeseci kasnije Ferlin i Battifiaca udružuju se u bend 'Slana banana' (ime benda odabrali su brzo i lako, inspirirani izjavom bivšega premijera Ive Sanadera koji je u studenome, tijekom sastanka Vlade i predstavnika sindikata rekao: 'U banani smo'), kada umjesto Ive Robića i Zdenke Vučković skupa pjevaju skladbu 'Moja mala djevojčica' posvećenu tadašnjoj premijerki Jadranki Kosor.

Ipak, možda je i najviše uspjeha polučila njihova obrada pjesme 'Druže Tito mi ti se kunemo', koja je u njihovoj izvedbi glasila 'Druže Zoki mi ti se kunemo' u kojoj su pjevali o tada aktualnoj vladi, spominjući pojedine političare. Osim Zorana Milanovića (druže Zoki, više ne je*emo...), u pjesmi, koja se još uvijek ponekad može čuti na valovima Radio Rijeke (koja je također nominirana za Zlatni Studio) spominju se i Slavko Linić (druže Slavko, mi ti gladujemo...) te Radimir Čačić (druže Ratko, sve rasprodajemo...).

image

Maja Ciglenečki

Marko Todorov/Cropix

Drugi par emisije 'Zvijezde pjevaju' dolazi iz Slavonije - Areta Ćurković i Goran Bošković. Njih dvoje trebali su nastupiti u toj emisiji još u proljeće 2020. godine, a onda je sve palo u vodu zbog korone. Sada stižu zajedno na HRT-ovu pozornicu, baš kao i mentorice u spektaklu Lara Antić-Prskalo, Gina Damjanović, Ivana Kindl te Lu Jakelić. Što se pjevača amatera tiče, doznali smo da će glas u showu po prvi puta pustiti splitska radijska voditeljica Edita Lucić Jelić, glumica Iva Jerković, redatelj Mario Kovač te televizijska voditeljica Maja Ciglenečki.

U žiriju showa bit će Jurica Pađen, Danijela Martinović i Marko Tolja, kojima će se, prema našim izvorima pridružiti stroga, ali pravedna pjevačka legenda Zorica Kondža.

image

Uršula Tolj

Ivana Nobilo/Cropix

Uršula Tolj urednica je ove emisije koja će se, za razliku od prošle sezone (u kojoj su slavili redateljica Arija Rizvić i njen mentor Marko Kutlić), emitirati uživo, a za svoje favorite moći će svake subote navijati i stotinjak ljudi u publici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 22:51