MARIO VALENTIĆ

‘Nakon dugo vremena vratio sam se glumi, i to kao lokalni policajac Srećko‘

‘Moji su roditelji uspjeli sanirati posljedice potresa u Petrinji i vratili su se normalnom životu‘
Mario Valentić
 Darko Tomas/Cropix

Mario Valentić (41) vratio se na male ekrane kao glumac u seriji "Bogu iza nogu". Utjelovio je policajca Srećka te ponovno glumi s Mirnom Medaković Stepinac s kojom je surađivao na početku glumačke karijere.

Aktivno se bavi sportom, a vježbanje u prirodi mu je neizostavno. Otac je dvojice sinova i njima posvećuje svaki slobodni trenutak. Za njih kaže da imaju sklonosti prema sportu i glumi, ali neka sami izaberu što žele.

U seriji "Bogu iza nogu" imate fizički dosta zahtjevnu ulogu, što vama kao sportskom tipu zasigurno i leži. Kakav je bio prvi dojam i kako ste se snašli u takvoj ulozi?

- Da, uloga je dosta zahtjevna, ima puno padova, upadanja u jezero, bunare, na biciklu se stalno razvaljujem, ali sad sam i sam uočio da meni to leži. Prvi dojam bio mi je bio "oh, ovo će biti zabavno". Međutim, radim s iskusnom ekipom, profesionalnom, i to se sve lijepo snimi. Pazimo i mi, naravno, na sebe da se ne ozlijedimo jer nam je cilj kontinuirano raditi bez prekida, tako da cijelu sezonu snimamo bez nekih ozljeda i ako Bog da, da snimimo puno sezona. Vjerujem da sam se dobro snašao u toj ulozi i nadam se da se gledateljima sviđa kako sam kreirao Srećka, odnosno kako sam stvorio taj lik. Jako sam sretan što sam se ovim projektom vratio na male ekrane, što radim ono što zaista volim, a to je gluma i zabavljanje ljudi.

image
Mario Valentić
Darko Tomas/Cropix

Dugo niste bili na ekranima u nekoj domaćoj seriji, koja zahtijeva višesatna snimanja. Je li vam nedostajala gluma i takva rutina?

- Bio sam prisutan na ekranima i radio sam glumački, ali dosta malo, epizodne uloge, neki novogodišnji programi. Nedostajala mi je gluma i jako sam sretan što sam se vratio tom poslu. Ta disciplina dizanja, pripremanje teksta, to mi nije mrsko, to je posao kao i svaki drugi. Jako me veseli ponoviti i naučiti tekst, ponoviti ga s kolegama, odigrati to, a ranojutarnja dizanja koja nisu baš svako jutro, nego kako koji dan, meni to sve tečno i lagano ide.

Tumačite lokalnog policajca Srećka koji je pomalo nestašan i nespretan, ali ima visoke ambicije. Možete li se na neki način povezati s likom?

- Glumac mora zavoljeti svaki lik koji igra. Ja sam Srećka jako zavolio. On je dobronamjeran, pozitivan, to su neke poveznice, a ova nestašnost, nespretnost, visoke ambicije, to sam povukao iz nekih drugih likova, filmova i serija koji su mi bili inspiracija da stvorim Srećka kakav je on u seriji.

image
Mario Valentić
Darko Tomas/Cropix

U projektu ste opet s Mirnom Medaković Stepinac s kojom ste surađivali na početku glumačke karijere u seriji "Zabranjena ljubav". Je li vam drago opet raditi s njom? Jeste li se prisjećali tih starih dana? Koliko ste se promijenili otad?

- Jako mi je drago što ponovno radimo zajedno na ovom projektu. Prošlo je 15-ak godina i jako je lijepo što zajedno participiramo u stvaranju ovog zabavnog projekta. Ne prisjećamo se previše tih starih dana, nekoliko puta smo se fotografirali, prisjetili se kako smo izgledali i kako izgledamo sada.

Zbog situacije s pandemijom snimanja su se prekidala nekoliko puta, a i vi ste preboljeli covid. Kakve su mjere na snimanju, jeste li se prilagodili?

- Da, prva sezona se prekidala nekoliko puta zbog pojave covida u našoj ekipi. Na neki način prekidi su dobrodošli, odmorili smo se, a u tom razdoblju sam i ja dobio covid pa sam to odležao. Na snimaju smo se pridržavali brojnih propisanih mjera, prilagodili smo se jer druge nije bilo. Ono što je najvažnije jest da smo završili snimanje prve sezone, priveli je kraju i sad smo svi zdravi.

image
Mario Valentić
Darko Tomas/Cropix

Možete li nam ispričati neke svoje anegdote s policijom? Imate li nekih iz kojih možete izvlačiti nadahnuće za ulogu?

- Položio sam vozački ispit i taj dan s nestrpljenjem sam htio odmah podići vozačku. Uzeo sam tatin auto, krenuo prema policiji i parkirao ispred znaka gdje je zaustavljanje i parkiranje zabranjeno, tako da sam prvu kaznu dobio za parking prije nego što sam dobio vozačku.

Svakodnevno na svom Instagramu objavljujete avanturističke fotografije. Planinarenje, kajakarenje, penjanje, trčanje, biciklizam. Što je za vas veća ljubav: fitness ili gluma?

- Nastojim objavljivati i biti pristojan na Instagramu te da on bude odraz onoga što ja jesam. To uključuje aktivnosti u prirodi, hranu i glumačke stvari. I jedno i drugo jer kada bih radio samo jedno, ne bih bio ispunjen i do kraja života ću se baviti time.

Uspijevate li održati svoju vježbačku rutinu i dok snimate?

- Uspijevam. Ta potreba za kretanjem je utkana u mene. Uspijem i u Veleševcu odraditi, tamo sam u prirodi, a volim vježbati na svježem zraku. Ubacim dva do tri umjerena treninga tjedno, a vikendom, kad stignem, onda je to veslanje, planinarenje, plivanje.

Rodom ste iz Petrinje, koju je pogodio snažan potres. Teško je stradala vaša rodna kuća. Kakvo je stanje tamo, jeste li uspjeli sve obnoviti?

- Mi smo to sanirali u prvom valu nakon potresa, dimnjaci su razorili krov, ali smo to odmah popravili i moji roditelji su se vratili normalnom životu.

Sada kad se prisjetite, kako je bilo gledati cijelu Petrinju pod ruševinama?

- Nije bilo lako i nadam se da će se što skorije stvari popraviti i da će grad stati na noge.

Otac ste dva sina, 12-godišnjeg Nike i trogodišnjeg Noe. Zbog količine obaveza i posla kojim se bavite uspijete li im se posvetiti dovoljno? Idu li djeca vašim, sportskim, stopama? Ili možda pokazuju sklonost prema glumi?

- Svaki slobodni trenutak nastojim provesti sa sinovima. Vikendi su slobodni, a tijekom tjedna se nađe vremena. Uvijek nam je prvi izbor priroda ili bazen. Ja ću im nastojati dati širinu, a oni neka izaberu jer najvažnije mi je da budu sretni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 07:53