IGOR MEŠIN

‘Najviše me obilježila uloga u ‘Našoj maloj klinici‘. Još uvijek me generacije i generacije djece zovu Mile Car‘

Drago mi je i što su se uz nominaciju za najboljeg voditelja pronašle i nominacije za ‘Supertalent‘ i ‘Ples sa zvijezdama‘, govori

Igor Mešin

Igor Mešin u 2022. godini vodio je najgledanije spektakle Nove TV: "Ples sa zvijezdama" i "Supertalent". Pa dok čekamo novu sezonu "Plesa sa zvijezdama", jednog od tri najbolja voditelja u zemlji pitamo što bi kao voditelj showa "Supertalent" poručio budućim natjecateljima, zašto je dobro prijaviti se na ovaj show?

- Budućim natjecateljima poručio bih da, ako misle da imaju nekakav talent, svakako dođu i pokažu ga publici. Sam izlazak na scenu puno će im značiti da razbiju tremu pred publikom i žirijem, a posebno ako prođu u idući krug i pojave se u emisijama uživo - govori Igor, koji otkriva i koje karakteristike mora imati kandidat kako bi ga osvojio da mu pritisne "zlatni gumb".

Glasajte za svoje favorite Zlatnog Studija

- Kandidati za zlatni gumb moraju biti originalni, po mogućnosti čak i duhoviti, ali u svakom slučaju morali bi biti majstori u svom talentu, u onome što rade i što su došli pokazati - kaže televizijski voditelj, kojeg publika voli i kao glumca. Od koga je naslijedio ljubav prema tom pozivu? Je li se netko u njegovoj obitelji bavio glumom?

- Ljubav prema mom pozivu i glumi se sama u meni rađala, nisam to naslijedio ni od koga, već me jednostavno život tako vodio. U meni je ta ljubav rasla i traje dan-danas. U obitelji nemamo glumaca, svi su se bavili drugim poslovima, pa se može reći da sam ja možda to počeo što se tiče profesionalnog dijela, a je li bilo nekih amaterskih izlazaka u mojoj obitelji, to ne znam - govori Igor, koji se dobro sjeća svoje prve uloge.

image

Igor Mešin

- Moja prva profesionalna uloga bila je davno, ali jako je se dobro sjećam. Glumio sam u kazalištu Mala scena u predstavi ‘Dvostruka nevjera‘ u režiji legendarnoga Vlade Habuneka. Ja sam još uvijek bio na Akademiji i znam da me jako ‘prala‘ trema, ali nekako sam izdržao - kaže glumac. Ima li i danas tremu uoči neke kazališne premijere ili pred TV nastup i kako je se rješava?

- Neka vrsta treme prije bilo kakve premijere ili televizijskog nastupa uvijek postoji i ona je sastavni dio ovog posla. Bilo bi čudno da čovjek nema neku vrstu treme prije samog nastupa. Nemam poseban recept kako se rješavam treme, osim da sam dobro pripremljen za to što radim i da znam što radim, a trema nekako prođe s prvom ili drugom rečenicom izgovorenom u studiju ili kazalištu - kaže Igor, kojeg pitamo što je najneobičnije što je dosad trebao napraviti za neku ulogu?

- Nisam imao nekih posebnih čudnih zadataka koje sam trebao napraviti za ulogu, svi prohtjevi koje sam trebao napraviti u mojoj dosadašnjoj karijeri bili su u okvirima normale. Jednom sam dobio ponudu za jednu ulogu i trebao sam se dosta udebljati, to mi je bio nekakav izazov, ali to mi ne bi zapravo teško palo, no od tog projekta se odustalo, pa sam se debljao bez ikakvog posebnog razloga - kroz smijeh kaže Igor, iza kojeg su brojne sjajne uloge. Koje su ga, prema njegovu mišljenju, najviše obilježile kod publike?

- Da budem iskren, mislim da me najviše kod publike obilježila uloga u ‘Našoj maloj klinici‘, jer me još uvijek generacije i generacije djece koje su odrastale uz tu seriju prepoznaju kao Milu Cara - kaže Igor, koji nam otkriva koji su mu poslovni planovi u 2023. godini.

- Planova za 2023. godinu imam, što na televiziji, što u kazalištu, iako je možda sad malo prerano o tome govoriti. U svakom slučaju, publika će me moći gledati još uvijek na televiziji, ali i gotovo svakodnevno u mom matičnom kazalištu Komedija, u kojem imam niz predstava na repertoaru, tako da će posla biti - najavljuje glumac i voditelj koji ne krije da mu mnogo znači to što je zahvaljujući glasovima naših čitatelja ušao u drugi krug nagrade Zlatni Studio.

- Naravno da mi puno znači ulazak u finalne nagrade Zlatni Studio, tim više što je to nagrada publike i ocjena tvog rada od onih za koje to radiš. Međutim, konkurencija je ogromna pa se ne nadam previše, ali u svakom slučaju sam počašćen. Drago mi je i što su se uz nominaciju za najboljeg voditelja pronašle i nominacije za ‘Supertalent‘ i ‘Ples sa zvijezdama‘, a razveselila me i nominacija predstave ‘Mnogo vike nizašto‘ mog matičnog kazališta Komedija - kaže Igor.

image

Zlatni Studio

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 18:16