AKI BI BIO PONOSAN

Najemotivniji nastup Parnog Valjka! Uz 18.000 fanova hitove pjevali Gibonni, Bajaga, Nina, Massimo, Kiki Rahimovski...

Bio je to bez sumnje najemotivniji nastup Parnog valjka u njihovoj 47 godina dugoj glazbenoj karijeri

Prizori s koncerta Parnog Valjka posvećenog Akiju Rahimovskom

 Goran Mehkek/Cropix

Više od 18 tisuća ljudi u publici oprostilo se u zagrebačkoj Areni od Akija Rahimovskog na koncertu "Valjak i prijatelji: Dovoljno je reći…Aki". Bio je to bez sumnje najemotivniji nastup Parnog valjka u njihovoj 47 godina dugoj glazbenoj karijeri, sasvim očekivano, jer prvi put su na stage izašli bez svog frontmena, pjevača Akija Rahimovskog od čije smrti je prošlo tek nešto više od dva mjeseca. Bend je sve do samog početka koncerta uspio sačuvati u tajnosti imena većine glazbenika - prijatelja koji su uz njih otpjevali hitove Valjka umjesto njihova zaštitnog lica i glasa, a tu ulogu su preuzeli Zlatan Stipišić Gibonni, Momčilo Bajagić Bajaga, Massimo Savić, Nina Badrić, Davor Gobac, Neno Belan, Pero Galić, Dino Jelusić Filip Rudan, Nermin Puškar te Akijev sin Kristijan Rahimovski.

image

Dino Jelusić

Goran Mehkek/Cropix
image

Marijan Brkić, Kristijan Kiki Rahimovski i Husein Hasanefendić Hus

Goran Mehkek/Cropix
image

Nina Badrić

Goran Mehkek/Cropix

Neki novi klinci, zapravo ponajviše klinke, pristigli su među prvima u Arenu, odmah čim su se vrata otvorila u 19 sati i zauzeli prve redove partera. Nakon dva i pol sata počeo je koncert uz snimku "Za malo nježnosti" i Akijeve fotografije pa je tako barem nakratko likom i glasom Aki Rahimovski ponovno bio pred rasprodanom Arenom. Bend - Husein Hasanefendić Hus, Marijan Brkić Brk, Berislav Blažević Bero, Zorislav Preksavec Preksi, Dalibor Marinković Dado, Kristina Kresnik i Ana Kabalin - odsvirao je instrumentalni dio te dirljive pjesme. Prvi je potom mikrofon preuzeo Hus, autor većine Valjkovih hitova i otpjevao "Zastave" uz svesrdnu podršku publike.

image

Husein Hasanefendić Hus

Goran Mehkek/Cropix
image

Kristijan Kiki Rahimovski i Husein Hasanefendić Hus

Goran Mehkek/Cropix
image

Filip Rudan

Goran Mehkek/Cropix

- Ovaj koncert mora biti veselje i sjećanje na život koji je malo tko imao - kazao je Hus.

Nakon njega uslijedio je Kiki Rahimovski sa "Zagrebom", pa su se samo nastavili nizati i gosti i pjesme. Sveukupno bend i prijatelji izveli su 30 pjesama iz Valjkova bogatog opusa nastalih za skoro pola stoljeća njIhova postojanja. Publika je mogla čuti legendarne hitove - "Stranica dnevnika", "Vrijeme ljubavi", "Lutka za bal", "Molitva", "Uhvati ritam", "Jesen u meni", "Kada me dotakne", "U prolazu", "Nedjelja", ... i otpjevala je i otplesala uz Valjak cijeli koncert.

image

Momčilo Bajagić Bajaga

Goran Mehkek/Cropix
image

Neno Belan

Goran Mehkek/Cropix
image

Koncert Parnog Valjka u spomen na Akija Rahimovskog

Goran Mehkek/Cropix

Ovu fantastičnu noć u Areni dostojnu Akija malo nakon ponoći zaključio je Zlatan Stipišić Gibonni s pjesmom "Sve još miriši na nju", a tijekom izvođenja te pjesme, Gibonniju su se na pozornici pridružili i svi gosti.

image

Publika

Goran Mehkek/Cropix
image

Publika

Goran Mehkek/Cropix
image

Publika

Goran Mehkek/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 07:05