LOOKSY

Nagrada za najbolji outfit na Dori dodijelit će se i ove godine: Tko će biti nasljednik Albine i Tine Vukov?

Dobitnika će birati stručni žiri, dvoje urednika portala eurosong.hr i publika koja će moći glasati u online anketi

Tina Vukov

 Eurosong.hr

I ove će godine portal eurosong.hr dodijeliti nagradu za najbolji styling na Dori koja će se održati u subotu u Opatiji. Modni izbor Looksy održava se treću godinu za redom, a pobjednik odabran glasovima stručnog žirija i posjetitelja portala eurosong.hr odlazi iz Opatije s posebnom statuom koju su prethodne dvije godine dobile Albina i Tina Vukov. Pobjednik modnog izbora bit će proglašen odmah nakon proglašenja pobjednika hrvatskog izbora za pjesmu Eurovizije.

image

Modna nagrada Looksy

Eurosong.hr

Looksy je nagrada za najbolju odjevnu kombinaciju s ciljem uvođenja poznatog eurovizijskog glamura i u domaći izbor za pjesmu Eurovizije. Dobitnik će biti odabran kombinacijom glasova stručnog žirija te dvoje urednika portala eurosong.hr, a značajnu ulogu u završnoj ocjeni imat će i publika koja glasuje u online anketi koja se objavljuje na eurosong.hr-u s početkom televizijskog prijenosa Dore 2023., u subotu 11. veljače od 20:15 sati.

Stručni žiri čine pjevačica i dobitnica Looksyja 2022. Tina Vukov, pjevačica i glazbenica Franka, modni dizajner brenda KLISAB Marko Šabarić, magistar modnog dizajna Damir Begović te dizajnerica, manekenka i influencerica Lidija Lešić. Uz njih, u žiriju su i dvije urednica portala eurosong.hr - Andrea Guša i Ivana Prkić.

- Dora je glazbena manifestacija na kojoj je vizualni dio neizostavan faktor. Ohrabrujem postojanje modne nagrade, ona može biti poticaj izvođačima za veći trud u smišljanju stylinga - kaže Tina Vukov.

- Styling je jako bitan jer vizualno upotpunjava priču koju stvara glazba. Uz scenski nastup i pjesmu, pjevač bi na Dori trebao pokazati i dobar kostim te dati naslutiti što možemo očekivati na Eurosongu - smatra Franka koja je Hrvatsku predstavljala na Eurosongu 2018. godine.

Modni dizajner brenda KLISAB Marko Šabarić osvrnuo se na zlatno doba Hrvatske na Eurosongu.

- Kako pjesmama, tako i stylinzima, Hrvatska je svoje najbolje predstavnike imala u devedesetima te se nadam da ćemo se uskoro ponovno približiti toj razini - smatra modni dizajner.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 20:41