BLAGDANSKA KAMPANJA

Monika Sablić ima novu kolekciju od brokata i satena: ‘Ovaj put uskočila sam i u ulogu modela...‘

Kolekcija "Bella Ciao" već je dostupna u atelieru splitske kreatorice, a namijenjena je za blagdanske dane

Monika Sablić

 Ivan Gudić

Već deset godina splitska modna kreatorica Monika Sablić uspješno vodi svoj modni brend, a iza nje je niz popularnih kolekcija čiji ženstveni dizajn obožavaju brojne Hrvatice.

U novoj jesensko-zimskoj kampanji sada je i sama dizajnerica zaigrala glavnu ulogu modela.

- Moje klijentice često mi govore: to je tvoja odjeća i tu ju najbolje prezentiraš, pa sam sada uskočila i u ulogu modela - kaže nam Monika Sablić koja se za razliku od haljina koje najčešće kreira sada odlučila za nešto drugačije.

Novu kolekciju pod nazivom "Bella ciao" tako nose četiri odijela i dvije jakne-haljine, a svi komadi su izrađeni od satenske svile i brokata. Uz to, svaki komad može se nositi i zasebno.

image

Monika Sablić

Ivan Gudić
image

Monika Sablić

Ivan Gudić

- Materijali koje sam koristila su crni i ljubičasti brokat, te crveni i bijeli američki saten. Radi se o posebnom kroju, a tu sam ideju dobila od svojih prijateljica dizajnerica koje su iz Ukrajine, gdje sam i ja živjela devet godina kada je moj suprug tamo igrao nogomet. Sako je klasičnih linija s izbačenim bočnim dijelom koji je, ponavljam, posebno krojen, a u taj bočni dio stavlja se nešto što vam ja neću otkriti, te naglašava lijepe linije ženskog tijela. Podsjeća na Balenciagu. Crni brokat se malo razlikuje jer je ukrašen broševima od štrasa i Swarovski kristalima, ali jako je pomaknut i nosiv. Taj komad je vrlo tražen u mom Atelieru, buknuo je - objašnjava Monika.

Na ideju za kolekciju je, kaže, došla prošle godine kada je dizajnirala odijela s brokatom, i to se pokazalo kao odličan potez, odmah se tražio komad više.

- Među odijelima u ovoj novoj kolekciji kriju se i dvije jakne koje se mogu nositi i kao haljine, šljokičaste su i vežu se u struku. Njih smo ukrasili broševima koje je za mene izradila splitska dizajnerica nakita Sanda Bekavac, a takav dizajn sam namjerno napravila za ove blagdanske dane jer ćemo uskoro svi sjajiti i šljaštiti, a bliži se i novogodišnja noć u kojoj sve blista - dodaje.

Kampanja za novu kolekciju snimala se u ateljeu hrvatskog slikara Matka Trebotića koji je Splićanki ustupio prostor u svojoj privatnoj kući, na čemu mu je Monika, naglašava, jako zahvalna. Fotografije je snimio splitski fotograf Ivan Gudić.

- Nekako smo izgurali u ovoj pandemiji i sveopćoj krizi, a malo je nezgodno jer nema maturalnih večera i nekih većih proslava, ali radi se. Sve moje kreacije su dostupne u Atelieru u Splitu, kao i ova nova kolekcija - zaključuje dizajnerica.

image

Monika Sablić

Ivan Gudić
image

Monika Sablić

Ivan Gudić
image

Monika Sablić

Ivan Gudić
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. ožujak 2024 00:53