NOVO RUHO TV EMISIJE

Mojmira mijenja Direkt: ‘Od ponedjeljka će emisija izgledati drugačije, a evo kako će se zvati‘

Direktu sam posvetila mnogo godina, mnogo truda, razmišljanja, ideja, živciranja i mnogo rada od jutra do 23 sata, kaže Pastorčić

Mojmira Pastorčić, urednica Direkta

Proljeće je pravo vrijeme za novo ruho Direkta. Osvježili smo izgled emisije, napravili face lift, malo se modernizirali. Uz to, naravno, stižu i neke novosti u sadržaju - kaže Mojmira Pastorčić, urednica i voditeljica popularne RTL-ove emisije koja od ponedjeljka 2. svibnja u 22.15 sati starta u novom ruhu, s novim vizualnim identitetom i novinama u sadržaju, pod imenom Direkt 2.0.

Podsjetimo, RTL Direkt premijerno je emitiran prije sedam godina, a do danas se profilirao u nezaobilazni informativni format koji postavlja trendove i pomiče granice. Jedinstven stil tog late night news magazina osvojio je gledatelje i struku, a reporteri, kao i sama emisija, nagrađeni su brojnim priznanjima; od onog za najboljeg TV voditelja do onog za najbolju TV emisiju. Emisija je plovidbu televizijskim eterom počela pod kormilom Zorana Šprajca, a nastavila broditi na čelu s Mojmirom Pastorčić.

image
Damir Krajac/Cropix

- Direktu sam posvetila mnogo godina, mnogo truda, razmišljanja, ideja, živciranja i mnogo rada od jutra do 23 sata. Prvo vrijeme kao novinarka, a onda sam je četiri godine uređivala i svaki dan radila sa Šprajcom. I tada je to bila emisija u kojoj se, uz njegovo snažno autorstvo i smisao za humor, osjećao moj štih - i moj stil, moje ideje i rad s novinarima.

Posljednje dvije godine gledatelji su me bolje upoznali, vodila sam svaki dan, tri dana, dva dana, iz dnevnog boravka, s Vučkom, bez Vučka, kad god Šprajca nije bilo, a zadnja 4 mjeseca još i petkom. I iskreno sam počašćena kako su mi gledatelji vratili. Ne samo glasovima za nagrade, nego podrškom, interesom, mailovima, pohvalama na ulici, razglednicama, komentarima, ma i rukom pisanim pismima - kaže Mojmira, i nastavlja:

- Prati nas puno ljudi, imamo prepoznatljiv stil i teme, ljudima se sviđa što smo drukčiji i što se bavimo stvarima koje ne mogu vidjeti drugdje. To je i news i nije news, i smiješno je i ozbiljno, bavimo se i omikronom i Bakom Prasetom i predsjednikom i beskućnicima i Ukrajinom i uličnim muralima i kriptovalutama i potresom u Petrinji i kokainom u zagrebačkoj kanalizaciji. Zašto je drugdje nešto bolje, što radimo krivo. Zanima nas društvo - dodaje Mojmira Pastorčić koja otkriva kako nas u 'novom' Direktu očekuju određene promjene, no ističe i da će one važne stvari poput prepoznatljivog stila, ostati nepromijenjene.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 03:50