JOŠ MALO...

Miss Universe Hrvatske 2023. Andrea Erjavec na finalu u El Salvadoru nosit će ličku kapu

Ovogodišnja Miss 23-godišnja je studentica pete godine razredne nastave na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu

Andrea Erjavec

 Promo

Miss Universe Hrvatske 2023. Andrea Erjavec uskoro će spakirati kofere i zaputiti se na svjetski izbor Miss Universe koji će se 18. studenoga ove godine održati u El Salvadoru. Ova 23-godišnja studentica pete godine razredne nastave na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu - odsjek Petrinja, zbog toga je očekivano silno uzbuđena.

- Jedva čekam započeti avanturu života! Nikada do sada nisam putovala van Europe i ovo će za mene biti zaista jedinstveno iskustvo, što zbog prekrasne zemlje u koju putujem, ali i novih poznanstava s djevojkama iz gotovo 90 zemalja - rekla je Erjavec. Titulu Miss Universe Hrvatske 2023. ponijela je krajem svibnja u Zagrebu i proteklih pet mjeseci provela je u pripremama za finalni izbor.

image

Andrea Erjavec

Promo

- Miss Universe već dugo nije samo izbor najljepše djevojke kojoj je najvažnije da u kofere spakira lijepe haljine, cipele, šminku i dovoljnu zalihu umjetnih trepavica. Miss Universe Organization nama kao Direkciji te našoj predstavnici tijekom godine daje bezbroj zadataka i projekata koje moramo napraviti, što nam zadaje puno više posla, ali je i prilika da svaka djevojka predstavi svoju zemlju te projekte na kojima radi, ono što je važno njoj kao osobi - istaknula je Marija Kraljević, direktorica Miss Universe Hrvatske.

Tako je Miss Universe Organization je u suradnji s Mouawad, draguljarnicom iz Tajlanda i sponzorom krune, ove godine pokrenuo poseban projekt "Voice for Change", natjecanje u kojem sudjeluju sve ovogodišnje natjecateljice.

- Svaka od nas trebala je odabrati društveni problem do kojeg nam je stalo i za koji želimo biti svojevrsne ambasadorice kako bi u konačnici pomogle u rješavanju i potakle druge na pomaganje. Moj projekt usko je vezan uz moju profesiju; obrazovanje mladih i briga o njihovom fizičkom i mentalnom zdravlju. Već godinama promatram svoju osnovnu školu u Perušiću i njihovu borbu s obnovom sportske dvorane koja nema ni grijanje ni adekvatne opreme, tako da zimi djeca treniraju u učionicama. Drugi dio mojeg projekta je pomoć za obnovu zgrade fakulteta u Petrinji koji je teško stradao u potresu. Nagrada za svaki od tri prvoplasirana projekta je 12 tisuća dolara i znam da taj novac, ako ga dodijele mojem projektu, neće riješiti ove probleme, ali ako i ja mogu dati svoj mali doprinos, meni će to biti neizmjerno zadovoljstvo. Ovom prilikom želim zahvaliti Mariji i Vladimiru Kraljeviću, koji su me podržali, vozili me kad god je trebalo i pomogli mi sa snimanjima, Mariju Paralu koji nam je ustupio svoje snimke Perušića dronom te Igoru Vignjeviću koji nam je ustupio svoje snimke potresa u Petrinji i pomogao u montaži - nadovezala se Andrea.

image

Andrea Erjavec

Promo

Gotovo cijelo ljeto Andrea je s Direkcijom provela na snimanjima za svjetski izbor, a glavne lokacije bile su u Ličko-senjskoj županiji, budući da Andrea dolazi iz Perušića.

- Neizmjerno smo zahvalni gospodinu Ernestu Petryju, županu Ličko-senjske županije i Turističkoj zajednici Ličko-senjske županije. Oni su nas spojili sa svojim kolegama u Turističkim zajednicama Gospića, Otočca, Plitvičkih jezera, Senja, Perušića i Novalje te gradonačelnikom Novalje, gospodinom Dabom i zahvaljujući njima smo uspjeli snimiti sve što smo trebali - naveo je Vladimir Kraljević, vlasnik licence Miss Universe Hrvatske. Inače, prirodne ljepote Like bile su inspiracija za nacionalni kostim koji će Andrea ponijeti u El Salvador.

image

Andrea Erjavec

Promo

- Ovogodišnji nacionalni kostim potpuno je drugačiji od svih do sada. Inspiracija su nam bile prirodne ljepote Like u kojoj imamo dva nacionalna parka: Plitvička jezera i Velebit, rijeku Gacku, tu kontinentalnu, zelenu Liku koja nas osvaja bogatstvom svih nijansi zelene boje, a s druge strane imamo surove litice Velebita i stijene koje uranjaju u kristalno čisto more i kao da opet izranjanju na otoku Pagu. Potpuna suprotnost tim golim stijenama su nježni žuti cvjetovi Velebitske degenije, zaštićene i endemske biljke, koji čine centralni dio kostima. Kako bi kostimu ipak dali i mali dašak tradicije, Andrea će na glavi imati originalnu ličku kapu - najavila je Marija Kraljević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 21:20