LIJEPA USPOMENA

Mišina ‘mala‘ podijelila fotografiju iz prošlosti: Biste li prepoznali ovaj legendarni dvojac koji pozira s njim?

Pretpostavlja se da je ova fotografija snimljena sredinom sedamdesetih godina prošlog stoljeća, najvjerojatnije 1975. godine

Mišo Kovač

Dovoljno je kazati: Tereza, Zdenko i Mišo i dodati Splitski festival. Pa su točno tako napravili i ljudi koji na Instagramu vode grupu nazvanu 'Splitski spomenar', a sliku svog 'ćaće' okruženog glazbenim legendama na društvenim mrežama od njih je preuzela i Mišina 'mala', Ivana Kovač. Ne samo ona, jer davna fotografija koja u živahnom razgovoru prikazuje nasmijanu Terezu Kesoviju u živahnom razgovoru s dobro raspoloženim Zdenkom Runjićem i Mišom Kovačem poput vremeplova vratila nas je u neka dobra stara vremena.

image

Tereza_Kesovija, Zdenko Runjić i Mišo Kovač

Instagram

Pretpostavlja se da je ova fotografija snimljena sredinom sedamdesetih godina prošlog stoljeća, najvjerojatnije 1975. godine. Ako je tako, spomenimo da je upravo te godine na Splitskom festivalu trijumfirao Mišo Kovač s Runjićevom skladbom 'Ja ne mogu drugo nego da je ljubim', istom onom koju je legendarni Šibenčanin prije nekoliko mjeseci obradio, te je zahvaljujući Mišinoj suradnji sa Sašom Antićem iz TBF-a ona postala nova navijačka himna Hajduka, te se sada zove 'Ja ne mogu drugo nego da ga volin'.

No, vratimo se 47 godina unatrag, kada je 'Ja ne mogu drugo nego da je ljubim' podigla na noge publiku na Prokurativama i donijela Miši prvu nagradu te iste publike. Te godine na Prokurativama blistala je i Tereza koja je tada pjevala Runjićeve 'Nježne strune mandoline' i osvojila Srebrni grb grada Splita, čiji su kroničari zapisali kako ni Tereza ni Mišo ni ostali koji su te festivalske večeri bili nagrađeni, zbog jakog pljuska svoje nagrade nisu primili na samim Prokurativama nego su im one uručene kasnije, na domjenku u splitskom hotelu Marjan.

Za kraj, podsjetimo i da je na Splitu '75. premijerno izvedena i Runjićeva pjesma 'Galeb i ja' u interpretaciji Olivera Dragojevića, koja tada, međutim, nije osvojila ni jednu nagradu. Ali, nije to ni bitno. Dobru pjesmu, znaju to i Tereza i Mišo, a znali su, bome, i Oliver i Zdenko, prije ili kasnije publika će prepoznati i kad tad nagraditi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 10:43