POZITIVAN KONCERT

Mile Kekin: Bit će kaos i urnebes, bacat ćemo prezervative s pozornice!

Tim koji stoji iza Pozitivnog koncerta: Sanjin Đukić, Zoran Subošić, Mile Kekin i Maja Erceg
 Ivana Nobilo / CROPIX

Stiže nam 14. Pozitivni koncert u Velikoj dvorani Doma sportova, a unatoč tome što grupne svirke najčešće podrazumijevaju kraće nastupe, ekipa iza Pozitivnog koncerta odlučila je u potpunosti okrenuti tu praksu pa će tako obje koncertne večeri, 30. studenog i 1. prosinca, publiku razveseliti s čak pet sati programa.

- Već smo prve godine povoljnim kartama i dobrim lajnapom zainteresirali javnost i rasprodali koncert. Zatim smo kroz godine mijenjali nekoliko lokacija po gradu, od Tvornice do Cibone, a sada se vraćamo u Dom sportova. Ideja iza projekta je kroz koncerte skrenuti pažnju mladima na stvari koje su prilično bitne, a o kojima se rijetko govori - rekao nam je Sanjin Đukić iz Los Angeles Agencije koja stoji iza organizacije Pozitivnog koncerta.

Borba protiv HIV-a

Pozitivni koncert označava kulminaciju kampanje Hrvatske udruge za borbu protiv HIV-a i virusnog hepatitisa (HUHIV) te Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo u povodu Svjetskog dana AIDS-a (1. 12.). Cilj je podignuti svijest javnosti, a posebno mladih, o važnosti prevencije spolno prenosivih bolesti, uključujući infekciju HIV-om te čuvanja spolnog i reproduktivnog zdravlja.

Kampanja ove godine nosi naziv “Meni se to ne može dogoditi”, a provodi se tijekom studenog i prosinca oglašavanjem preventivnih poruka u različitim medijima te drugim akcijama. Iz HUHIV-a su 2016. godine lansirali i mobilnu aplikaciju za spolno zdravlje, koja do sada ima 9.462 preuzimanja.

- Zagrebačka publika na neki je način odrasla s Pozitivnim koncertom i opet očekujemo rasprodan koncert. Napadamo dva dana, a prvi nam stižu popularni Editorsi iz Engleske. Dolaze i Nipplepeople, koji će na Pozitivcu svirati prvi put, a bit će tu i M.O.R.T. te Johnatan, kao i Pips, Chips & Videoclips, Bojana Vunturišević te Ischariotzcky. Volimo izmiješati lajnap tako da bude za svakoga ponešto - pojasnio je Đukić iz LAA.

Obljetnica

Mile Kekin i Zoran Subošić iz Hladnog piva sudjelovali su na nekoliko Pozitivaca do sada. Inače, Pivu će ovo biti posljednja stanica turneje u povodu 30 godina benda, u sklopu koje su u ožujku dva puta rasprodali Mali Dom sportova, a sad će u Velikoj dvorani u svojem gradu zaključati izuzetno uspješnu obljetnicu.

- Sjećamo se nastupa iz 2012. godine, bio je to kaos i urnebes. Nadamo se ponoviti isto ove godine, bit ćemo na bini punih 90 minuta, tako da stignemo odsvirati mnoge stvari. Probe su i dalje u tijeku, smišljamo s čim ćemo iznenaditi publiku Pozitivca. Prezervative će opet osigurati organizator pa neka svi oni koji ih žele stanu u prve redove. Već smo jednom prilikom na Pozitivcu bacali prezervative s bine, napravit ćemo to opet - obećali su momci iz Hladnog piva.

Osim koncertnih zbivanja, na sam Svjetski dan AIDS-a 1. prosinca na zagrebačkom će se Trgu Petra Preradovića (Cvjetni Trg), kao i svake godine, nalaziti “šator HUHIV-a” u kojem će se tijekom cijelog dana organizirati različiti interaktivni sadržaji za posjetitelje, a stručnjaci će besplatno informirati sve zainteresirane građane o zaštiti spolnog i reproduktivnog zdravlja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 18:42