POGLED U POVIJEST

Mia Negovetić glumi Anu Katarinu Frankopan, a kostime joj je izradio Zigman

Kroz ljubavnu priču Ane Katarine govorimo o svim ženama iz obitelji Frankopan koje su utjecale na živote svojih obitelji pa i naroda
 Rajna Miloš

Počelo je snimanje videospota za svečanu pjesmu Primorsko-goranske županije “Zavičaju, tebi” u kojem se Mia Negovetić pojavljuje u ulozi Ane Katarine Frankopan.

Za potrebe snimanja okupljeni su Juraj Zigman koji je izradio prekrasne, Frankopanima motivirane kostime, Elvis Stanić koji je zaslužan za novu glazbenu obradu, a pjesmu izvodi talentirana Mia Negovetić koja je utjelovila lik Ane Katarine.

image
Rajna Miloš

U spotu sudjeluje i student glume Petar Baljak kao Petar Zrinski, dok produkciju i režiju spota potpisuju mladi kreativci iz Kastva, Lumiere produkcija, koju čine redatelj Artem Dushkin i snimatelj Mateo Jurčić. U snimanju sudjeluje i više od 40 kostimiranih statista iz srednjovjekovnih udruga koji ovih dana posjećuju najljepše lokacije povezane s Frankopanima kao i konjički klub Vodičajna - konji Sivi Sokol i Kika, uz brigu Damira Maršanića i pomoćnice Veronike Lukač.

image
Rajna Miloš

Dio spota koji će povezati bogatu prošlost knezova frankopanskih s ljepotama zeleno-plave županije već je snimljen ovih dana na lokacijama kaštela Drivenik, Staroga grada Ledenice, kaštela u Krku, dvorca Stara Sušica, manastira Gomirje i dvorca Severin na Kupi te dvorca Nova Kraljevica, a nastavlja se u franjevačkom samostanu na Košljunu.

image
Rajna Miloš

Kroz ljubavnu priču Ane Katarine govorimo o svim ženama iz obitelji Frankopan koje su značajno utjecale na živote svojih muževa, djece, pa i naroda. Spot će javnosti biti predstavljen u listopadu.

image
Rajna Miloš
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 22:13