GOSPODAR POZORNICA

Medvešek: ‘Vježbam na šipkama u parkovima i grizem se ako nisam dao sve od sebe‘

Iznimno svestran protagonist scene koji glumi, pjeva i pleše i u kazalištu i na televiziji govori o perfekcionizmu u radu
Fabijan Pavao Medvešek kao Freddie Mercury

Glumac i pjevač kazališta Komedije Fabijan Pavao Medvešek, sin glumca i redatelja Renea Medvešeka te nećak glumca Svena Medvešeka, nakon uloge Don Bože u seriji Nove TV “Na granici” trenutno je na istoj televiziji angažiran u dva gledana projekta.

image
Fabijan Pavao Medvešek

U licenciranom showu “Tvoje lice zvuči poznato” svi s nestrpljenjem čekaju njegovu iduću transformaciju koju uvijek odlikuju interpretacijske i pjevačke vrline, dok u humorističnoj seriji “Dar Mar”, koja ide preko tjedna uvečer, glumi policajca Branka.

Glumac Komedije

Fabijan Pavao Medvešek, pogotovo nakon svojih ostvarenja u kazalištu na Kaptolu, u ovom je trenutku jedinstven protagonist na hrvatskoj sceni. Ne pamtimo kad smo posljednji put imali nekog toliko svestranog; Fabijan Pavao je i respektabilni kazališni glumac, i sjajan pjevač muzičkog teatra, i odličan plesač, i duhoviti showman, i zvijezda popularnih serija. Ima li možda još nešto čime vlada, a nije pokazao publici...?

- Haha, mislim da ste malo pretjerali, ja samo volim to što radim i igrom slučaja imam dovoljno energije izdržati sve zadatke i poslove koji mi dolaze - skromno će.

image
Fabijan Pavao Medvešek kao Freddie Mercury

Ksenija je vrh

U showu “Tvoje lice zvuči poznato” je glavna zvijezda, od više nego vjerodostojne imitacije Freddieja Mercuryja, preko eurovizijske pjevačice Claudije Beni i duhovite vizualne transformacije u curicu i umilni ženski falset, do jedne vrlo atraktivne Diane Ross. Je li glumac i redatelj Rene Medvešek “izbačen iz cipela” kad vidi sinov trud u showu?

- Mamu jako veseli kad sam na televiziji. Brat mi kaže da stalno pušta nastupe na YouTubeu doma i da mu je više muka od mojeg glasa. Tatko je zadovoljan, čini mi se - reći će o ocu Reneu Medvešeku, s kojim još nije, premda je to obostrana želja, negdje zajedno igrao.

- Znam da njega i mene čeka neki vrhunski komad u kojem ćemo se sresti ili kao glumci na sceni ili kao režiser i glumac, i moram priznati da se tome jako veselim jer smatram da je velika stvar raditi s njim ili za njega - cijeni oca glumac koji fizičku kondiciju održava tako što trči i vježba na šipkama u parkovima.

Mnogo truda ulaže u svaki poslovni zadatak i perfekcionizam mu nije stran.

- Volim kad su stvari dobro napravljene i grizem se ako nisam dao sve od sebe, tako da mi to nekad pomaže da izguram zadatak što bolje mogu do kraja - priznaje urednost u radu.

U humorističnoj seriji “Dar Mar” koja se odvija u imaginarnom malom mjestu u kojem policija nema što raditi pa izmišlja slučaj, samo da se policijska postaja ne bi ugasila i oni dobili prekomandu ili ostali bez posla, igra policajca Branka kojem je šefica u seriji Ksenija Pajić. Kakva je šefica policije kao kolegica na setu i bi li je poželio za šeficu u stvarnome životu?

- Ksenija Pajić je vrh vrhova, mislim da smo se super povezali ona, Roko Sikavica i ja. Meni iskreno predstavlja užitak svaki put kad dobijem novi raspored za snimanje i vidim da sam s njima u scenama taj dan. Ksenija je, dakle, vrhunska šefica i izvrsna glumica - to mu je prva suradnja s glumicom i zadovoljan je i zahvalan na takvoj prilici.

image
Fabijan Pavao Medvešek kao Bon Jovi
Luka Dubroja

‘Jesus Christ’

Njegovo je matično kazalište Komedija u listopadu, nakon obnove od potresa, otvorilo vrata gledateljima. “Jesus Christ Superstar, u kojem Fabijan Pavao Medvešek pjeva, pleše i glumi Judu kao alternacija Ervinu Baučiću, nažalost se, zbog epidemioloških mjera, ne izvodi. Nema “Jesusa”, ali ima franjevaca.

U kazalištu trenutno “žive” glumci, plesači, pjevači, instrumentalisti i fratri iz samostana na Kaptolu, koji nedjeljom imaju misu u teatru jer su obližnja crkva i samostan stradali u potresu. U studenome će pod isti krov doći i kazalište Gavella na tjedan dana. Fratri su vlasnici kazališne zgrade, a teatar se obnovio prije nego li samostan.

- Luda su vremena i moramo biti tu jedni za druge u svakom smislu. Mislim da otežane situacije kao ove koje su zadesile Zagreb i Hrvatsku donose nešto lijepo među ljude jer nastaje neko zajedništvo koje smo već zaboravili - komentirao je suživot na Kaptolu 9.

U nedjelju 25. listopada gledat ćemo ga kao Bon Jovija.

- Jako me strah vidjeti kako je ispao taj nastup!-kaže.

Poziv u Komediju

U fahu protagonista koji su u svjetskim okvirima i vrsni glumci i pjevači i zabavljači, gdje vidi uzore?

- Uf, jako je tu puno ljudi koje pratim. Lin-Manuel Miranda je nevjerojatan tip i nadam se da ću ga jednog dana sresti, a onda možda i biti dio nekog od njegovih projekata - Medvešekova je želja.

Nema skoro uopće slobodnog vremena, a kada ima...

image
Fabijan Pavao Medvešek kao Diana Ross
Luka Dubroja

- Jedino želim biti sa svojom ljepoticom, pa barem to bilo na 10 minuta, barem samo u prolazu, jer mi ona daje svu energiju potrebnu za život - kaže i poziva publiku da dođe na Komedijin rođendanski koncert u studenome “70 nam je godina tek” kojim kazalište slavi sedam desetljeća postojanja. Nije sudionik istog, ali je uvjeren da je pred publikom prekrasna večer.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 05:47