‘HARMONIJA‘

Matija Vuica emotivnom porukom otvara trezor stvaralaštva preminulog Jurice: ‘Trebalo mi je puno snage da se malo saberem‘

‘Nastavljam gdje je Jurica stao, objavljivati singlove s albuma ‘Preslagivanje‘ onako kako bi on to radio‘, poručila je Matija Vuica

Matija Vuica i Jurica Popović

 Cropix/

Prošla su točno dva mjeseca otkako je preminuo Jurica Popović, slavni hrvatski glazbenik i suprug modne kreatorice Matije Vuice. Naime, Matija je odlučila posthumno objaviti njegovu pjesmu "Harmonija", a ovo naziva tek početkom onoga na čemu naša proslavljena modna dizajnerica radi.

"Nastaviti dalje, otvoriti trezor u kojem je cjelokupno stvaralaštvo, sve melodije, poezija, skice, ideje, video zapisi; arhiv života Jurice Popovića.

Trebalo mi je puno snage da se bar malo saberem i otključam ovu pjesmu, pjesmu moje duše. Video je već bio pripremio, ali ga nije uspio objaviti. Slijedit ću njegov plan i otpustiti četvrti singl sa začudnog albuma ‘Preslagivanje‘, pjesmu ‘Harmonija‘, light motiv njegovog života. Oazu harmonije pronašao je u ‘Zelenom viru‘, netaknutoj prirodi, utočištu sklada, ljepote i mira.

Ubaci me u svoju harmoniju

Stvori mi od života simfoniju

Budi mi luč i vječni plamen

Budi mi svjetlo, početak i Amen.

Nastavljam gdje je Jurica stao, objavljivati singlove s albuma ‘Preslagivanje‘ onako kako bi on to radio, te najavljujem i peti singl (‘Cijeli život u jednu suzu stane‘) koji ću također uskoro objaviti.

image

Jurica Popović - Harmonija

Promo/

Uz ‘Preslagivanje‘, Jurica je pripremio i novi album koji ću dovršiti s njegovim suradnicima. A dalje, čekat ću neke nove note koje će skladati u nebeskoj harmoniji", poručila je Matija.

Podsjetimo, Popović je preminuo 28. prosinca prošle godine, kada je i obilježio 40 godina karijere koju je započeo u grupama Trotakt projekt i Gracia, a nastavio uspješnom solističkom karijerom napustio nas je u svojoj šezdeset i šestoj godini.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 12:21