VATRENI NAVIJAČ

Matija Cvek: ‘Imam jako dobar osjećaj, pobijedit ćemo i Argentinu‘

Omiljeni glazbenik nominiran je u dvije kategorije Zlatnog Studija - kao pjevač godine, te za pjesmu godine za duet s Eni Jurišić

Matija Cvek

 Cropix

Matiji Cveku (29) ova je godina donijela mnogo zadovoljstva - definitivno je učvrstio status jednog od najtraženijih pop pjevača mlađe generacije i osvojio je dva Porina - za pop album godine "Izbirljivo i slučajno" te za mušku vokalnu izvedbu s pjesmom "Ptice". Pjesma "Trebaš li me" koju je otpjevao s Eni Jurišić mjesecima je dominirala na svim top listama.

Ima toga još - na ljetnoj koncertnoj turneji na kojoj je sa svojim bendom The Funkensteins obišao cijelu Hrvatsku stekao je mnoštvo novih fanova i prema vlastitim riječima proveo "ljeto svog života", radeći ono što voli, ali i družeći se s prijateljima, tulumareći. Oduševio je i duetom s Jelenom Rozgom, obradom pjesme "Zar je ljubav spala na to".

Glasajte za pobjednike u kategorijama za nagradu Zlatni Studio

Da njegova baza fanova neprekidno raste dokazalo se i na koncertu u Maloj dvorani zagrebačkog Doma sportova početkom ovog mjeseca, koji je bio rasprodan danima prije samog nastupa. Sam koncert dobio je laskave ocjene "koncerta za pamćenje" i "fantastične zabave" u svim medijima i na društvenim mrežama.

Dobar niz se nastavlja pa su Matija i The Funkensteins sve do kraja 12 mjeseca "bukirani". Imaju svojevrsnu mini-turneju, koncerte po cijeloj Hrvatskoj, a kraj ove godine dočekat će u Biogradu na pozornici. Sve u svemu i nije da broji, ali u 2022. imao je najmanje 80 nastupa do prosinca.

Spremni su, naravno, i planovi za 2023. godinu. U siječnju Cvek sa svojom ekipom ulazi u studio i počinje snimati novi album, a kakav će biti, kaže, može se naslutiti iz najavnog prvog singla "Ne moram ni ja", koji je nastao na jednom tulumu.

- Smatram da je poanta u tome da držite neku konstantu, što se tiče glazbe, da je poanta u tome da osluškuješ trendove i nađeš ravnotežu na svojevrsnom rubu između onog što je in i onog što si ti - kaže Matija i dodaje da će svakako i s velikim veseljem naći vremena i za Zlatni Studio. Za našu najveću medijsku nagradu ove je godine nominiran u dvije kategorije - kao pjevač godine, te za pjesmu godine za duet s Eni Jurišić "Trebaš li me".

- Sretan sam i ponosan zbog nominacije za Zlatni Studio - kaže Matija - I prošle godine sam bio nominiran u kategoriji za najboljeg pjevača, no nisam ga osvojio. Ipak i sama nominacija je velika i važna stvar. Čast je uopće konkurirati za nagradu za najboljeg pjevača. Sve je to lijepa motivacija za sve daljnje izazove - rekao nam je Matija koji se još uvijek navikava na efekte slave i prepoznatljivost te ističe činjenicu da nije "baš tako mlad" kao što svi stalno govore, da je na sceni već gotovo desetljeće i nikada nije prestao naporno raditi. Cvek je, doista, svoj današnji status izgradio trudom i kvalitetom koju prepoznaje i struka i publika.

Na konstataciju da je možda vrijeme da počne razmišljati i o kakvom koncertu u zagrebačkoj Areni, Matija kroz smijeh odgovara da se odmah baca na posao i kako se mora raspitati ima li nešto između Doma sportova i Arene, a onda ozbiljnije dodaje kako će o tome razmišljati kada osjeti da je pravi trenutak.

image

Koncert Matije Cveka i The Funkensteinsa u Domu sportova

Matiju smo, inače, uspjeli uhvatiti između dva nastupa i dan nakon utakmice Hrvatske i Brazila na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Kataru u kojoj su Vatreni poslali kući Karioke.

- Naravno da sam gledao utakmicu, to se ne propušta. Veličanstvena je to pobjeda i imam jako dobar osjećaj za dalje. Mi smo najbolji, kada se probudi taj neki naš poseban "moment ludila". Ta misao postane istina. Zato mislim da ćemo pobijediti i Argentinu. - prognozirao je glazbenik koji je od djetinjstva podjedanko strastveno obožavao dvije stvari, nogomet i glazbu i da nije bilo sportskih ozljeda možda bi danas umjesto hitova redao golove.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 07:08