ZLATNI STUDIO 2022.

Matija Cvek: ‘Album sam sanjao dugih 10 godina. Hrabrost je bila izdati ga u pandemiji‘

Nesuđeni nogometaš nominiran je za nagradu Zlatni studio u kategoriji za najboljeg pjevača

Matija Cvek

 Tomislav Kristo/cropix

Nesuđeni nogometaš Matija Cvek (28), koji je davnih godina nakon ozljede prestao igrati u zaprešićkom Interu i odlučio se za svoju drugu veliku ljubav, pjevanje, donio je pravu odluku. Znaju to svi koji sjajnoga glazbenika najviše prepoznaju po 'live' nastupima i njegovim autorskim pjesmama, poput hitova 'Visine', 'Praviš me ludim', 'Probudi se', 'Nasloni se', 'Drama', 'Ako nađem nekoga'... Ove godine kvalitetu glazbenika, koji je u 2021. objavio svoj debitantski album 'Izbirljivo i slučajno', prepoznao je i žiri Jutarnjeg lista, nominiravši ga u kategoriji za najboljeg pjevača.

Glasajte za nominirane u kategorijama za nagradu Zlatni Studio

- Iskreno sam zahvalan na nominaciji u ovoj kategoriji. Godinu na izmaku stvarno smatram uspješnom, a ovakve nominacije nagrada su za uložen trud. Hvala žiriju na podršci - kaže Cvek, koji se za nagradu bori sa Zlatanom Stipišićem Gibonnijem, Željkom Bebekom, Nenom Belanom i Borisom Novkovićem. Svi oni na sceni su dulje nego što on ima godina. Što kaže na to?

- Čast je biti i spomenut među takvim veličinama i uopće konkurirati za nagradu za najboljeg pjevača. Sve je to lijepa motivacija za sve daljnje izazove - ističe pjevač kojega je publika upoznala još 2013. godine kada je u splitskom HNK nastupao na glazbenoj večeri posvećenoj Zdenku Runjiću. Sudjelovao je proteklih godina i u game showu 'Volim Hrvatsku' kao prateći vokal u bendu Ante Gele, kao prateći vokal Jacquesu Houdeku 2017. godine nastupao je na Eurosongu u Kijevu, redovito se pojavljivao i u HRT-ovoj 'A strani'. Koje su mu danas prve asocijacije na glazbene početke?

- S guštom se sjetim svih nastupa posljednjih desetak godina. Imao sam sreću da sam sve ovo vrijeme bio okružen divnim ljudima i zahvalan sam na svim prilikama koje su mi pružene. Stvarno ne bih mijenjao svoj put nizašto - govori Cvek koji je gotovo deset godina čekao na svoj prvi album, koji je doslovno sanjao od devetnaeste godine.

image

Matija Cvek

Tomislav Kristo/Cropix

- Da, sanjao sam ga otkad sam krenuo na ovaj nepredvidljivi i neizvjesni put, pun uspona i padova. Kad vratim misli deset godina unatrag, doista se čini kao pretjerano dugotrajan proces, ali sve je sjelo na svoje mjesto, sve je na pravom mjestu u pravo vrijeme. Vjerujem da je sve s razlogom i u pravom trenutku. Trebalo je vremena uskladiti želje, mogućnosti i razumijevanje materije. Uostalom, album se zove 'Izbirljivo i slučajno', a mislim da upravo taj naziv opisuje proces koji smo moj tim i ja prolazili posljednje četiri godine aktivnog rada na singlovima i albumu - kaže Cvek koji ističe strpljivost, hrabrost, kvalitetu, ambicioznost i neopterećenost kao najvažnije što je u svom pozivu naučio u proteklim godinama.

Živimo u teškim vremenima za glazbenike. Je li mu tijekom protekle dvije godine, koliko traje korona, ikad palo na pamet da bi možda lakše bilo da je svojedobno između svoje dvije ljubavi odabrao nogomet, a ne glazbu?

- Ma sve je kako treba biti. Godina je bila teška, ali kreativom sam pobijedio negativu i nadam se puno boljoj situaciji za sve nas u budućnosti. Nogometu se tu i tamo vratim rekreacijski, ipak je to ljubav koja nikad neće prestati - kaže Cvek i dodaje da ima brojne navijače u utrci za Zlatni Studio.

image
Jutarnji.hr
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 08:02