SUSRET GLAZBENIKA

Marijana Bana nismo vidjeli ‘sto godina‘! Neno Belan ga je posjetio i objavio zajedničku fotografiju

"Moj najdraži hrvatski kantautor i dobar prijatelj Marijan Ban poklonio mi je knjigu s notama i tekstovima njegovih pjesama"

Marijan Ban

 Ante Cizmic/Cropix

Ne znamo je li Marijan Ban uopće svjestan koliko nam svima nedostaje, koliko ga se često spominje, premda već godinama nije prisutan na javnoj sceni, piše Slobodna Dalmacija.

Splitski adventski punktovi, poput onog koji se trenutno čini najposjećenijim, u dvoru "Perivoj", odjekuju njegovim pjesmama, redovito ga na play listi vrti Radio Sunce, a pomisao da bi ikad više mogli doživjeti njegov nastup uživo, vraća nas u najuzbudljivije uspomene mladosti...

No Ban je pronašao svoj đir i svoj mir, i to poštujemo, a Neno Belan nas je razveselio objavom njihove zajedničke fotografije.

"Moj najdraži hrvatski kantautor i dobar prijatelj Marijan Ban poklonio mi je knjigu s notama i tekstovima njegovih pjesama, a dobio sam i posvetu", napisao je Belan u opisu fotografije, koja je otkrila kako je autor predivnih skladbi poput "Morske vile", "Sušac bluesa" ili "U modroj zori" i dalje jednako šarmantan.

Nismo znali da nosi i naočale, biste li ga prepoznali na ulici?

Pratitelji na društvenim mrežama bili su oduševljeni: "Svaka čast Marijan Ban!", "Moja dva najdraža...", "Neno lipi pozdrav tebi, što je sa Banom? Nigdje ga nema!", "Mislim da sam neke najbolje srednjoškolske i ine trenutke provela na njegovim koncertima. Znala sam sve pjesme, sve priče. Čak i kojim redom što izvodi na koncertima", "Dok je vas, bit će i dobre muzike...", "Bravo za Bana" - tek su neke od brojnih reakcija, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 07:03