‘KA MORE JE ŽIVOT‘

Luka Nižetić ima novi spot: ‘Ovo mi je možda i pjesma karijere, čekao sam je punih 15 godina‘

Nikad nisam osjetio, slušajući snimku, toliku sinergiju teksta, glazbe i veličanstvenog aranžmana, kaže autor singla Mario Mihaljević
Luka Nižetić
 Borna Hržina

Splitski glazbenik Luka Nižetić objavio je novu pjesmu "Ka more je život", koja je ujedno i četvrti singl s njegovog nadolazećeg, petog studijskog albuma.

- Dugo sam čekao na ovu pjesmu, punih 15 godina. Nešto je drugačija od mojih dosadašnjih, prepoznatljivih, veselih i ritmičnih uradaka. Doživio sam je vrlo emotivno i blisko mom tretnutnom životnom iskustvu. Našao sam se u tekstu koji odmah na prvu okupira pažnju i vjerujem kako će se i ostali poistovjetiti s njom. Uz ništa slabiju melodiju uvjeren sam kako će među slušateljima pobuditi razne osjećaje, kako sreće, sjete, prolaznosti, tako i uvijek potrebnog optimizma. Zahvalan sam Mariju Mihaljeviću što mi je ukazao povjerenje i napisao mi možda i pjesmu karijere. Uistinu sam je osobno doživio i potrudio se u nju utkati zadnji atom svojih emocija. Ova pjesma jednostavno i u malo riječi opisuje naše živote - izjavio je Luka.

Nakon njegovih velikih uspješnica "Ludilo brale" i "Ae", koje su obilježile posljednja dva ljeta, suradnja s Marijem Mihaljevićem nastavlja se i na novoj skladbi na kojoj priznati kantautor potpisuje glazbu i tekst.

- 'Ka more je život' se dogodila, ne znam je li mi došla iz srca, duše ili s neba, jesam li je uopće napisao ili sam se samo uključio na neki božanski kanal i zapisao - iskreno priznaje Mario te dodaje: "Nikad nisam osjetio, slušajući snimku, toliku sinergiju teksta, glazbe i veličanstvenog aranžmana". Upravo je za aranžman zaslužan dvojac renomiranih glazbenih znalaca Branimir Mihaljević i Ante Gelo.

Za potrebe snimanja videobroja redateljica Sandra Mihaljević iskoristila je predivan krajolik kršne Like, nadrealne lokacije otoka Paga te pitomi krajolik okolice Zaprešića. Sandra, koja stoji iza nekoliko Lukinih spotova, ovaj put zamislila je Luku i njegovu osobnu ekspresiju snimiti u različitim atmosferskim pozadinama kako bi što više približila emociju pjesme gledatelju.

image
Luka Nižetić
Borna Hržina
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 21:49