ODUŠEVILI IZRAEL

Let 3 zaradio ovacije u Tel Avivu: ‘Naš je cilj ubiti glupost. Na Euroviziju stižemo sa ‘zlatnim traktorom‘!‘

Svi skupa pozvali su susjedne zemlje da glasaju jedne za drugu, kao što to uobičajeno čine sjeverne europske države

Let 3 u Izraelu

 Privatna Arhiva/

Mi smo uvijek za slobodu, za ljubav, za bolji život. Mi ne radimo razliku prema bilo kome. U našem svijetu, u našim umovima, u našem izričaju nema razlike između rasa, seksualne orijentacije, vjera, nacija, svi smo jednaki, svi smo ljudi. I to je naš cilj. Ubiti glupost! Naš cilj je napraviti svijet boljim mjestom za svakoga, svugdje i uvijek - kazao je Zoran Prodanović Prlja i zaradio ogroman pljesak na press konferenciji održanoj u Tel Avivu uoči večerašnjeg nastupa na predeurovizijskom partyju Israel Calling Eurovision, na kojem će Let 3 nastupiti s dvadesetak drugih sudionika ovogodišnjeg i prijašnjih natjecanja za pjesmu Eurovizije.

image

Let 3 u Izraelu

Privatna Arhiva/

Riječki rockeri, koji su u Izrael stigli nakon sjajnog nastupa na predeurovizijskom partyju održanom u subotu u Varšavi, u nedjelju navečer bili su na gala eventu pod pokroviteljstvom izraelskog Ministarstava vanjskih poslova, te Kulture i sporta Izraela, na kojem su prvo sve delegacije, pa tako i naši Letovci, prvo prošetali ‘zelenim tepihom‘ koji simbolizira podršku globalnom pokretu ekološke održivosti i zelenim politikama.

Nakon uvodne ceremonije članovi benda dali su intervjue brojnim medijima te strpljivo pozirali na fotografijama s nizom njihovih fanova iz Izraela koji su ih s oduševljenjem dočekali, neki, kao i u Varšavi noseći ŠČ kape i druga ŠČ obilježja. Prema informacijama organizatora ‘Mama ŠČ‘ je i ovdje vrlo popularna i večeras na samom eventu možemo očekivati odličnu podršku publike hrvatskim predstavnicima.

Današnji dan delegacije su započele službenom press konferencijom na lokaciji Eurovizijske šume, udaljene 40-ak minuta vožnje od Tel Aviva. To je mjesto gdje se pustinja već 50 godina pošumljava, pa su ga organizatori s razlogom odabrali za susret s novinarima koji u velikom broj prate događaj. U prvom obraćanju novinarima svaki izvođač predstavio je na svoju zemlju kroz poveznicu s prirodom i očuvanjem okoliša, što je Let 3 iskoristio da istakne da je Hrvatska specifična zemlja s mnogim različitim prirodnim ljepotama, od Jadranske obale, gorskih krajeva, velikih ravnica, te prekrasnih jezera, koju, kako je Prlja dodao, pozvavši sve da posjete našu zemlju, moramo čuvati za buduće generacije.

image

Let 3 u Izraelu

Privatna Arhiva/

Nakon press konferencije svaka je delegacija posadila po dva drveta na Eurovizijskom brijegu, pa tako i Let 3 u ime Hrvatske. Nakon što su stabla posađena Mrle je poslao poruku koja je u srži cijelog ‘Mama ŠČ‘ koncepta i nastupa.

- Posadili smo ovo naše drvo i zalili ga da raste dugo. Mi smo veliki borci za očuvanje prirode i za prigodu odlaska na Euroviziju izrađujemo električni traktor, odnosno ‘Zlatni traktor‘. Zašto zlatni? Jer koristi samo električnu energiju i ide samo na obnovljive izvore energije. Ne želimo se više voziti na fosilna goriva jer to uništava prirodu. Zlatni traktor je ujedno i simbol transhumanizma čija je ideja da se uz pomoć tehnologije iskorijeni siromaštvo i glad na zemlji, a prvenstveno da se iskorijeni ljudska glupost - kazao je Mrle, koji se skupa s Letom 3 fotografirao s predstavnicima Slovenije, grupom Joker Out, i srpskim predstavnikom Lukom Blackom. Svi skupa pozvali su susjedne zemlje da glasaju jedne za drugu, kao što to uobičajeno čine sjeverne europske države.

image

Let 3 zasadio drvo u Izraelu

Privatna Arhiva/

- Ako mogu Sjevernjaci, možemo i mi! - uzviknuli su svi skupa, na što je Mrle dodao:

- ŠČ!‘

Svi sudionici inače jedva su čekali večerašnji koncert na kojem se u dvorani Hangar11 očekuje više od 3000 eurovizijskih fanova. Show vode Dafna Dekel i Sigal Shachmon, koji su bili domaćini natjecanja za pjesmu Eurovizije 1999. godine, a na tom spektaklu proslavit će se i pedeset godina sudjelovanja Izraela na Eurosongu.

Uz naš Let 3 u na pozornicu Hangara 11 u Tel Avivu nastupaju i Slovenija, Španjolska, Irska, Malta, Gruzija, Danska, Albanija, Češka, Estonija, Moldavija, San Marino, Latvija, Poljska, Litva, Azarbajdžan, Ukrajina, te Srbija.

U ponedjeljak navečer su se pojavile i prve snimke s nastupa Leta 3, a atmosfera je bila fantastična.

Uz ovogodišnje natjecatelje na spektaklu u Izraelu nastupaju i bivši eurovizijski pobjednici: Katrina iz Velike Britanije koja je 1997. pobijedila s pjesmom ‘ Love Shine a Light‘, čuveni Johnny Logan koji je Irskoj na Eurosongu čak tri puta donio pobjedu, Anne Marie David koja je 1973. godine sa skladbom ‘Tu Te Reconnaîtras‘ pobijedila za Luksemburg. Svoje eurovizijske hitove otpjevat će i nekadašnji predstavnici na Eurosongu: Ilanit, Shlomit Aharon, Mei Finegold, Imri i Eden Alene.

Sljedećeg vikenda u Madridu će se održati Pre-Party ES na kojem će Let 3 također nastupiti, a velikii party ih čeka i 16. travnja u Londonu.

image

Let 3 u Izraelu

Privatna Arhiva/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 00:48