ZLATNI STUDIO 2024.

Lana Barić u konkurenciji za najbolju glumicu u filmu: ‘Tihana, Ivana i Mare su divne, a u dobrom društvu sve je ljepše‘

Čitatelji mogu glasati jednom dnevno, dok će pretplatnici premium sadržaja Jutarnjeg lista moći glasati dva puta unutar 24 sata

Lana Barić

 Cropix/

U trenutku kad je doznala da je i ove godine nominirana za nagradu Zlatni Studio u kategoriji Najbolja glumica u filmu, Lana Barić upravo se spremala na put u Zadar. Ondje je u poznatoj Kino Zoni "Večer kratkiša", to jest večer kratkometražnih filmova otvorio njezin film "Snjeguljica".

Glasajte za pobjednike u kategorijama za nagradu Zlatni Studio

Bio je to njezin dugoiščekivani redateljski debi, koji je bio itekako zapažen na festivalima i nagrađen Motovunu, Kleinu i Adani. Osim režije, ona potpisuje i scenarij te igra glavnu ulogu u "Snjeguljici". Glavna junakinja tog kratkog metra je Željka, koja ima 40 godina i živi mirnim životom u zabačenom selu. Neočekivan posjet vraća je u prošlost i izbacuje iz kolotečine…

Put u Zadar jako ju je veselio, kao i svaka druga promocija domaćeg filma, koje nikad dosta. Razveselila ju je i nominacija za medijsku nagradu Zlatni Studio.

- To je lijepo iznenađenje! Moja kolegica i prijateljica Ivana Roščić me nazvala da me obavijesti i čestita mi. Nisam prije vidjela nominaciju, a budući da je i ona nominirana, međusobno smo si čestitale - rekla nam je Lana Barić.

Čitatelji mogu glasati jednom dnevno, dok će pretplatnici premium sadržaja Jutarnjeg lista moći glasati dva puta unutar 24 sata. Postanite i vi pretplatnici premium sadržaja klikom OVDJE

- Jako sam sretna jer idem s lijepim vijestima u sunčane krajeve - kazala je glumica i dodala: - Presretna sam jer su i Tihana (Lazović) i Mare (Škaričić) nominirane. Divne su i talentirane, a u dobrom društvu je sve milijun puta ljepše.

"Glava velike ribe" prvi je dugometražni igrani film koji potpisuje Arsen Oremović. U toj urbanoj sociopolitičkoj drami o tranziciji i poduzetništvu na balkanski način, taksist Andrija (Nikša Butijer), stisnut ustaljenom svakodnevicom i opčinjen nerealnim poduzetničkim ambicijama, prodaje seosku kuću pokojnih roditelja. Poziva svog brata (Neven Aljinović Tot), ratnog veterana, da se useli k njemu i njegovoj ženi u stan u Zagrebu.

- U ‘Glavi velike ribe‘ ja sam Vesna, žena koja sa svojim suprugom Andrijom u stan primi Andrijina brata. Njegov dolazak kompletno promijeni dinamiku njihova života. Jako volim taj film, bila je to još jedna divna suradnja - otkrila je Lana, koja je za ulogu Vesne osvojila Zlatnu arenu na našem najvećem filmskom festivalu u Puli.

Sada joj se smiješi i Zlatni Studio. Jedna od naših najboljih glumica povezana je i s drugom kategorijom u ovogodišnjem izboru, onom za Najbolji film, jer je glumila i u filmu "Tragovi", nominiranom u toj kategoriji.

Inače, svoju prvu nominaciju za najbolju glumicu u filmu medijske nagrade Zlatni Studio Lana Barić imala je prije dvije godine, i to za ulogu u filmu "Tereza37". Za tu nagrađivanu dramu pisala je scenarij za koji je dobila Zlatnu Arenu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 11:42