IZNENAĐENJE

Kraj godine donio još jedan veliki TV transfer: Hrvoje Krešić s N1 prelazi na Novu!

Premda odlazim i veselim se nekim novim izazovima, na N1 ću se vraćati redovno i često, doduše, ovaj put kao gledatelj - rekao nam je Krešić

Hrvoje Krešić

 Tomislav Kristo/Cropix

Godina na izmaku ostat će upamćena i po velikim transferima televizijskih novinara. Među najveće svakako spada i vijest da Hrvoje Krešić, prekaljeni novinar informativnog programa N1, prelazi na Novu TV. O tome se posljednjih dana dosta govorkalo, a mi doznajemo da je priča točna.

- Točno je da se Hrvoje Krešić pridružuje informativnom programu Nove TV, i to od 1. veljače 2022. godine. On će biti značajno pojačanje reporterskom timu i veseli nas njegov dolazak - potvrđuju nam s Nove TV., dok s N1 kažu kako je Uprava kompanije podržala želju Nove TV da pojača svoju novinarsku ekipu Krešićem, dobitnikom nagrade Novinar godine HND-a i dugogodišnjim reporterom i urednikom N1 televizije.

- Hrvoje Krešić je posljednjih godina na N1 televiziji postao sinonim za moderno i beskompromisno novinarstvo, vrhunskog stila i osobnosti. N1 televizija uvijek mu je pružala punu potporu. Otvarali smo mu prostor kao vrhunskom reporteru, ali i uredniku i voditelju brojnih formata: od predizbornih debata i istraživanja, fokus grupa, izbornih analiza do specijala o klimatskim promjenama i uređivanja i vođenja N1 Studija uživo. Hrvoju želimo uspješan nastavak karijere u okviru naše zajedničke medijske grupe - kažu s N1 o svom uskoro bivšem novinaru.

Krešić je karijeru počeo 2005. godine u Novom listu, gdje je prošao sve 'sektorske stepenice' u novinarskom razvoju: od gradske rubrike, preko znanosti i visokog obrazovanja, pa do vanjske i unutarnje politike. Početkom 2011. godine prelazi na RTL televiziju, na kojoj ostaje šest godina te kao politički reporter pokriva sve značajne događaje u vrhu hrvatske politike. Redovito vodi razgovore s predsjednicima vlada, vodećim ljudima oporbe ali i sa stranim državnicima. Na N1 prešao je početkom 2017. godine, a sad je došlo doba da kolegama s te televizije kaže 'zbogom'.

- Prošlo je gotovo pet godina otkako je počela moja nevjerojatna avantura na N1 televiziji. Pet intenzivnih, burnih godina, u mnogome često i pionirskih. Pet godina stalnih javljanja uživo i postavljanja svih pitanja koja moraju biti postavljena; pet godina posebnih projekata; pet godina stalnog pomicanja granica… Poput, recimo, cjelonoćnog praćenja izbora u SAD-u i 12 sati programa uživo bez prekida, ili fokus grupa, ili redovnih odlazaka u švicarski Davos i posebnih emisija o globalno važnim temama, od globalnog gospodarstva do klimatskih promjena. Pet godina kojih, međutim, ne bi bilo bez vrijednih, profesionalnih i strastvenih kolegica i kolega na svim razinama, od snimatelja i montažera do producenata i urednika. Hvala im svima na tome što smo uvijek bili jedni uz druge, bez obzira na to što je - ili tko - s druge strane. I premda odlazim i veselim se nekim novim izazovima, na N1 ću se vraćati redovno i često, doduše, ovaj put kao gledatelj. Jer pouzdano znam da će N1 i dalje biti mjesto na kojem ću u svakom trenutku sa sigurnošću moći saznati sve ono što je važno i što se događa - sada - kaže Hrvoje Krešić, koji svojim prelaskom na novu televiziju zaključuje godinu velikih televizijskih transfera. A u 2021. ih doista nije manjkalo.

Podsjetimo, Dajana Šošić s HTV-a na kojem je provela 15 godina nedavno je prešla je u Informativni program RTL-a. Prije nje je Andrija Jarak nakon sedamnaest godina s Nove TV prešao u Informativni program RTl-a, u kojem će dobiti i svoj talk show. Ivana Brkić Tomljenović s Nove TV prešla je na RTL gdje radi kao dnevna urednica RTL-a Danas.

Ivana Paradžiković proljetos je s Nove TV prešla je na Una TV gdje vodi emisiju 'Lice pravde', a na Una TV prešli su i Frano Ridjans Nove TV, Matea Dominiković s N1, Petar Panjkota s RTL-a, Josip Žada s RTL-a, te Josip Šarić koji će tamo voditi središnju informativnu emisiju Vijesti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 07:06