VLAYNA

Korak u budućnost: Ecija Ojdanić objavila kandidaturu za predsjednicu Hrvatske

‘Čudo‘ je nastavak dviju prethodnih uspješnica kazališta Moruzgva - Cabareta ‘Preko veze‘ i ‘Vla Vla Vlajland cabareta‘

Ecija Ojdanić

 Bojan Zibar

Kažu za umjetnike da su korak ispred svog vremena. Taj korak u budućnosti učinila je i Vlayna, dramska persona glumice Ecije Ojdanić, kada je danas u 13:30 sati na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića prikupljala potpise za kandidaturu za predsjednicu Republike Hrvatske na izborima 2025. godine.

Naime, baš o tome se radi u novoj predstavi kazališta Moruzgva, predstavi "Čudo", autora i redatelja Ivana Lea Leme čija će se premijera održati u subotu, 5. studenog u zagrebačkom kazalištu Vidra.

image

Ecija Ojdanić

Bojan Zibar/

Osim inspirativnog prožimanja sa svojim biračima/publikom, na štandu buduće predsjednice mogle su se dobiti informacije i o datumima narednih izvedbi. Uz Eciju u predstavi i to više uloga, glumi Matija Šakoronja. "Predsjednica" te njezin budući "Predstojnik ureda" nisu bili pretpremijerno napeti jer je u 30 ovoljetnih izvedbi "Čudo" oduševilo i zabavilo brojnu publiku. Samo nas čudo može spasiti, dobacila je jedna razdraga prolaznica, a "politički tim" kazališta Moruzgve, u dobrom je raspoloženju potvrdio riječi gospođe.

image

Ecija Ojdanić

Bojan Zibar/

"Čudo" je nastavak dviju prethodnih uspješnica kazališta Moruzgva - Cabareta "Preko veze" i "Vla Vla Vlajland cabareta". Naime, lik Vlayne, čistačice i zdravorazumske heroine, kroz te predstave živi svoj scenski život u tri epizode. Svaka je predstava fabularno autonomna, a sve skupa prate svojevrsnu evoluciju tog publici vrlo bliskog lika. U ovom trećem nastavku, ta “žena iz naroda” postaje predsjednica Republike Hrvatske na izborima 2025. godine. Kostimografkinja je Mirjana Zagorec, scenograf je Kristijan Popović.

image

Ecija Ojdanić

Bojan Zibar/

Žanrovski je predstava komedija, prošarana je songovima Zvonimira Duspera Dusa, a sudeći po reakcijama publike i kritike na prva dva nastavka ovog kazališnog serijala, ne sumnjamo da će i "Čudo" imati svoj čudesni život koji će publiku nasmijati, inspirirati i otvoriti joj neka zanimljiva pitanja i spoznaje. Kako u politici sačuvati moralne vrijednosti? Kako biti vođa, a ostati u službi onih koje vodiš? Može li se neokaljan proći kroz taj labirint interesa, antagonizama i podmetanja, a sve to u svakim danom sve težim globalnim društveno političkim okolnostima? Je li jedino čime se svjetski vladari trebaju trenutno baviti, zapravo, očuvanje života na planetu Zemlji i poticanje održivog razvoja u ekološki nikad alarmantnijem trenutku? Odgovore na ta, a i mnoga druga srodna pitanja, publika će kroz niz duhovitih situacija pronaći u novoj produkciji kazališta Moruzgva.

‘Čudo‘ za sada možete pogledati u:

Karlovac: 04. studenog

Zagreb (kazalište Vidra): 05. i 26. studenog

Zagreb (GD Histrion): 14. studenog

Malinska (Hotel Malin): 18. studenog

Ivanić Grad: 21. studenog

Split: 28. studenog

Mostar: 15. prosinca

Dubrovnik: 16. prosinca

Solin: 18. prosinca

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 13:54