VRIJEDNI VLADO

Kalember objavio fotku kućnih radova, javio se bivši cimer: ‘Koliko je taj znao glancati! Samo je jednom eksplodirao...‘

Kalemberov bivši cimer Neno Ninčević s vođom Srebrnih krila osamdesetih je godina na zagrebačkoj Trešnjevki živio sedam godina

Vlado Kalember

 Instagram/Vlado Kalember

Došlo je vrijeme da se malo osvježi stan. Vrijeme je za farbanje - napisao je Vlado Kalember na Instagramu uz fotografiju na kojoj je snimljen kako na kućnim ljestvama nešto popravlja oko stropne grede u svom stanu.

- Vjerojatno povećalom proučava je li negdje majstor povukao četku tako da je ostao milimetar boje više ili studira kako se boje dodiruju, je li taj dodir pod pravim kutem - kroz smijeh govori Kalemberov bivši cimer Neno Ninčević, koji je s vođom Srebrnih krila osamdesetih godina na zagrebačkoj Trešnjevki živio sedam godina.

Njih dvojica, govori Ninčević, super su se slagali, osim kad je u pitanju bila Kalemberova urednost.

- On je taj stan toliko glancao da sam zbog silnog sjaja morao nositi sunčane naočale u kući, koja je više podsjećala na apoteku. Dobro, priznajem, ja se jesam ponašao kao neuredni hahar: ostavljao bih na stolu ostatke salame, nakon tuširanja bih pobacao ručnike na pod kupaonice kao da sam u hotelu, nikad ne bih pospremio krevet... Vlado je sve to stoički trpio, eksplodirao je jedan jedini put. Pamtim kao danas: ja sam sjedio za stolom i točio si kavu (i, naravno, pritom malo pokapao po stolu), a on mi je prišao i rekao: ‘Kolega, dođite malo‘. U čudu sam ga gledao. Pitao sam: ‘Što je sad, daj da popijem kavu u miru‘, no on je ustrajao. Što ću, slijedio sam ga u kupaonicu u kojoj su bila dva umivaonika. Prišao je svojem, otvorio lagano pipu i rekao mi: ‘Kolega, gledajte, ovako se umiva‘. Onda se, na moje čuđenje, umio polako, precizno i pedantno, tako da ni jedna kap nije pala sa strane, da bi potom podigavši glas zaurlao: ‘Evo, ovako se umiva! A ne tako da od svakog pranja napraviš vodoskok!‘ - prisjeća se Ninčević, koji bivšeg cimera hvali kao čovjeka s čeličnim živcima.

- On se i taj jedini put kad je izgubio živce smirio u trenu oka, dok sam ja začuđeno gledao svoj umivaonik i tragove vode koji su išli i do dva metra u zrak. E, sad, ako je takav bio oko kapljica vode, možete li zamisliti kakav je oko kapljica boje koja je majstorima, dok su farbali, tu i tamo možda kapnula sa strane - pita Ninčević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 13:38