ZLATNI STUDIO 2024.

Kad ovi voditelji imaju smjenu, stanica se ne mijenja: Biramo najbolji radijski glas godine!

Čitatelji mogu glasati jednom dnevno, dok će pretplatnici premium sadržaja Jutarnjeg lista moći glasati dva puta unutar 24 sata za favorite

Zlatni Studio - Najbolji radijski glas godine

 Cropix/

Glavni je zadatak uspješnoga radijskog voditelja postići bliskost sa slušateljem, oživiti mu informacije i emocije glasom te stvoriti osjećaj da ih prenosi netko tko im je blizak. Kategorija za radijski glas godine u nagradi Zlatni Studio stoga je uvijek posebna. Kad ovi voditelji imaju smjenu, stanica se ne mijenja.

Glasajte za pobjednike u kategorijama za nagradu Zlatni Studio

Jedna od njih je Tatjana Jurić koja je odvažno zamijenila tv karijeru radijskom. Ove godine slavi veliku 20. obljetnicu rada u medijima.

Nepozata strana

- Ukratko, ova mi je godina donijela mnoge novosti na poslovnom planu, rebrendingom radija u bravo! dobila sam više kreativne slobode i novinarskog pristupa. U proljeće smo pokrenuli i podcast "Skip or Beep", formu intervjua koja mi je osobno najdraža - kaže Tatjana.

image

Tatjana Jurić

Vedran Peteh/cropix

“Skip or Beep" izlazi na dvotjednoj bazi na bravo! YouTube kanalu, a radi se o emisiji koja ugošćuje javne osobe i otkriva njihovu nepoznatu stranu. Dosad je Tatjana bila domaćin Andriji Jarku, Melkioru Bašiću, Nikolini Pišek, Jadranki Kosor, Ribafishu... Voditeljica je često prepričavala da joj je urednik, kad mu je rekla da prelazi na radio, rekao da je luda. No, ovaj je medij s vremenom evoluirao, promijenio se, što se, među ostalim, vidi i po novom podcastu.

- Radio već cijeli niz godina postaje puno više od medija na koji smo navikli. On je više od etera. Produkcija ovdje zahtijeva i brojna videosnimanja, proizvodnju sadržaja za društvene mreže i YouTube, pa je svaki dan dinamičan i kreativan, a to mi i karakterno odgovara - objašnjava Tatjana.

Već je dva desetljeća u eteru.

- Proslavila sam 20. godišnjicu rada u svakodnevnom programu uživo, bilo na radiju ili TV-u. To su forme koje me najviše vesele. Kad vidim tu crvenu lampicu koja označava da smo uživo, i dan danas osjetim podjednako veselje kao i te 2003. godine - kaže voditeljica.

Nominacije za nagrade uvijek je razvesele.

Čitatelji mogu glasati jednom dnevno, dok će pretplatnici premium sadržaja Jutarnjeg lista moći glasati dva puta unutar 24 sata. Postanite i vi pretplatnici premium sadržaja klikom OVDJE

Oni su osebujni

- Svako priznanje koje dođe na račun tvog rada daje ti do znanja da se tvoja ljubav prema poslu i trud koji svakodnevno ulažeš vrednuju. Čestitam svim kolegama, a tko će na kraju pobijediti, manje je važno - zaključuje.

A šanse za pobjedu imaju i lice s naslovnice Studija Barbara Kolar s Top radija, Daniel Bilić s Yammata, Petra Radman Kapor s Radio Dalmacije te Davor Valčić i Nebojša Prtenjača s Radija 057.ž

image

Barbara Kolar

Tomislav Kristo/Cropix
image

Daniel Bilić s kćeri

Vedran Peteh
image

Petra Kapor Radman

image

Davor Valčić i Nebojša Prtenjača

Svatko od njih ima svoj faktor: Bilić je jedan od osebujnih glasova koji iz dana u dan potvrđuju poziciju Yammata kao omiljenog zagrebačkog neformatiranog radija, Valčić i Prtenjača su također beskompromisni lokalni heroji koji su učinili da radio u Zadru ponovno postane popularan medij, a slušatelji Dalmacije jedva čekaju da se Petra Radman Kapor vrati s porodiljnog dopusta.

image

Zlatni Studio - novo

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 08:43