LIVAKOVIĆEVA SUPRUGA

Iza uspješnog vratara stoji samozatajna Helena: Zovu je hrvatskom Meghan Markle, a za Dominikom bi i na kraj svijeta

U zelenom dresu s brojem 1 lijepa Helena bila je najveća podrška svome suprugu, a tako je već dugih pet godina

Dominik i Helena Livaković

 Privatni Album

Hrvatska je u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Kataru nakon drame jedanaesteraca u kojoj je junak utakmice Dominik Livaković skinuo čak tri penala i tako odveo Vatrene na megdan Brazilcima ili Južnoj Koreji. Među masom navijača u kockastim dresovima isticala se supruga našeg golmana Helena Livaković.

image

Helena Livaković

Tom Dubravec/Cropix

U zelenom dresu s brojem 1 lijepa Helena bila je najveća podrška svome suprugu, a utakmicu je pratila u društvu supruge Domagoja Vide, Ivane Vide.

image

Helena Livaković i Ivana Vida

Tom Dubravec/Cropix

Helenu su domaći mediji prozvali ‘hrvatskom Meghan Markle‘, a za svog se supruga vjenčala u lipnju ove godine u katedrali sv. Stošije u Zadru nakon pet godina veze. Slavlje su nastavili u hotelu Falkensteiner Resort Punta Skala u Petrčanima, a pjevali su im Petar Grašo i Saša Matić. Upoznali su se 2017., a na početku su bili samo prijatelji.

image

Dominik i Helena Livaković

Luka Gerlanc/Cropix/

Zagrepčanka Helena diplomirala je industrijski dizajn na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu. Prvi put je na led stala već s tri godine, a cijelo se djetinjstvo bavila umjetničkim klizanjem. Kao što smo ranije pisali, klizačku karijeru nastavila je u klubu sinkroniziranog klizanja Zagrebačke pahuljice, gdje 16 klizačica zajedno izvodi program, no svoju karijeru na ledu završila je 2017. nakon punih 20 godina klizanja. Jednostavno, nije se vidjela u tom svijetu. Fokusirala se na fakultet i na Dominika.

- Definitivno me oduševljavaju Dominikova skromnost i poniznost. Veliki je samokritičar, što me nekad zna i iživcirati, ali opet, razumijem ga. Mogli bismo reći da smo oboje odgojeni u timskom sportu, zbog čega kod nas nema sebičnosti i super funkcioniramo kao tim - otkrila nam je tada.

image

Dominik i Helena Livaković

Tomislav Kristo/Cropix/Cropix

Helena i Dominik par su koji najviše uživa u zajedničkim šetnjama sa psom i druženju s prijateljima u intimnijem krugu te nisu poznati kao ‘noćne ptice‘. Dominik je rodom iz Zadra, a ljubav prema svome kraju je prenio i na zaručnicu, tako da čim uhvate slobodne dane ‘bježe‘ na more. Tako su 2020. čim je počeo lockdown najviše vremena proveli s Dominikovom bakom koja živi sama u Privlaci. Na kraju su tamo bili nekoliko mjeseci.

- Ona ima veliki vrt i životinje pa smo joj pomagali, skupljali smo jaja, brali šparoge i kosili travu. Bilo nam je odlično - rekla je Helena u ranijem intervjuu.

Još prije zaruka, Livaković je rekao da je upravo Helena njegova najveća podrška i da ako i promijeni klub, jedino što je važno je da njegova draga ide s njim.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 12:51