SJAJNIH 11 PJESAMA

Ispunio mu se san: Matija Cvek u rukama napokon drži album prvijenac ‘Izbirljivo i slučajno‘

Kroz tri godine rada, stvarali smo urbani zvuk koji je prihvaćen od publike, a opet odiše kvalitetom, kaže producent Alan Dović
 Mislav Zabarovic

Pune tri godine predanoga rada i interakcije s publikom dovedeni su do vrhunca i jedan san je ispunjen - Matija Cvek predstavlja svoj prvi album "Izbirljivo i slučajno". Kad je prije tri godine predstavio pjesmu "Visine", neosporan talent i golema energija vidjeli su se u mladom pjevaču koji je tad tek započinjao svoju karijeru. No vrlo brzo postalo je sasvim jasno da u ovom autoru postoji mnogo više od samoga potencijala. Svi su bili suglasni u jednome - Matija Cvek će postići veliki uspjeh! I upravo to se dogodilo.

Iza "Visina" uslijedile su pjesme koje su se redom promaknule u radijske hitove - "Praviš me ludim", duet s TBF-om "Probudi se, pokreni se", "Drama" i "Plaža" bili su singlovi koji su pozivali na ples.

Za pjesmu "Nasloni se", koju je Cvek snimio s Matijom Dedićem, mnogi su rekli da je jedna od najljepših domaćih balada ikad snimljenih. Onda je Matija predstavio pjesmu "Blizu (69)", koja je kao i njezina prethodnica mjesecima vladala radijskim eterom, a fanovi su s nestrpljenem iščekivali nove pjesme jer su znali da od Matije mogu očekivati još više.

A onda su se dogodile "Ptice". Matija je još jednom dokazao da je nepobjedivi majstor balada. Niti četiri mjeseca od objavljivanja, "Ptice" ne silaze s popisa najemitiranijih pjesama u radijskom eteru. S tom je pjesmom osvojio titulu hita mjeseca siječnja za Glazbenu nagradu Cesarica i s njom će nastupiti na ovogodišnjem Zagrebačkom festivalu.

Kao sukus svega što se događalo protekle tri godine, Matija danas u rukama drži svoj album prvijenac i s velikim ponosom govori: "Djeluje pomalo nestvarno držati svoj album prvijenac u rukama i zatvoriti proces trogodišnjeg, strpljivog i predanog rada. Ovim putem zahvalit ću svojim suradnicima, prije svega Alanu Doviću, producentu i koautoru većine pjesama koji je svojom energijom, znanjem i trudom obilježio moj prvi album. Mislav Žabarović koautor je pjesme 'Visine', ali i 'Blizu (69)', za koju je produkciju radio Edin Tahirović. Sinergija i razumijevanje obilježili su naš stvaralački proces i na tome im najveća hvala.

Hvala i svim glazbenicima, našim prijateljima koji su ostavili tračak svoga talenta i znanja na ovome albumu. Hvala Miji Milovčić na kontroli projekta te ažurnom i pravovremenom vodstvu. Hvala cijeloj ekipi Menarta na povjerenju, ulaganju i ljubavi prema nastalim pjesmama i kompletnom albumu. Hvala Peri Vojkoviću na fenomenalnom artworku i odličnom dizajnu albuma. Imao sam čast raditi s predivnim ljudima i na tome sam neizmjerno zahvalan. Nadam se da će publika ovaj album voljeti barem približnom ljubavlju kojom je isti stvaran".

image
album Matije Cveka
Mockups Design

Kako bi zahvalio svojoj vjernoj publici što su ga podržavali od samih početaka, Matija je obećao nagraditi prvih 50 fanova i potpisati im album. No sama najava izlaska albuma izazvala je golem interes pa je svih 50 potpisanih primjeraka rasprodano u samo 10 minuta. Kao zahvalu za golemu podršku, Matija je na kraju potpisao albume svima koji su CD naručili u tjednu prije službenoga izlaska.

Velik doprinos ovom albumu donio je i Alan Dović, koautor većine pjesama i producent albuma "Izbirljivo i slučajno".

- Matija je jedan od najboljih pjevača svoje generacije, koji uz odlične vokalne sposobnosti ima i veliki talent za skladanje. Kroz tri godine koautorskog i producentskog rada, stvarali smo urbani zvuk koji je prihvaćen od publike, a opet odiše kvalitetom. Stoga i naziv 'Izbirljivo i slučajno', jer je svaki ton ovoga albuma na mjestu, a pjesme su stvarane bez kalkulacije, iskreno i osobno. Imali smo čast da na albumu sudjeluju mnogi glazbenici, vrhunski profesionalci i naši prijatelji koji su utkali svoju vještinu u pjesme. Vjerujem da je ovaj album zaokružena cjelina jedne rijetke i divne glazbene priče, a opet tek početak i naznaka što sve čeka Matiju Cveka - rekao je Alan Dović.

Album "Izbirljivo i slučajno" uskoro će biti u ponudi i na LP-u, a već je dostupan na svim digitalnim servisima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. lipanj 2023 20:46