ZLATNI STUDIO 2024.

Igor Drvenkar: ‘Ulazak u Parni valjak promijenio mi je život preko noći. 2023. ću zauvijek pamtiti‘

Čitatelji Jutarnjeg za pobjednike Zlatnog Studija mogu glasati svaki dan do sljedećeg utorka, a premium pretplatnici dvaput dnevno

Igor Drvenkar

 Nera Šimić/Cropix

Za nagradu Zlatni Studio kao novo lice u glazbi u finalu su preostala tri vrlo zanimljiva kandidata - Grše, Miach i Igor Drvenkar, oko kojeg je prošlog proljeća nastala cijela pompa kada je obznanjeno kako je upravo on novi pjevač Parnog valjka. Međutim, bez obzira na ogromnu medijsku pažnju, ali i brojne nastupe koje je imao u protekloj godini, ovaj 32-godišnjak iz Podravskih Sesveta ipak se nije nadao finalu.

- Osobno, moram priznati da čak i nisam očekivao. Kada nastupam, stvaram i radim ono što volim, nisu mi primarno nagrade na pameti. No, dapače, lijepo je primiti i samu nominaciju, a kamoli nagradu, tako da je ovo bilo vrlo ugodno iznenađenje - govori Drvenkar, kojeg je šira publika prvo mogla zamijetiti po nastupima u HTV-ovoj hit-emisiji "A strana". Za svoje konkurente u Zlatnom Studiju ima samo riječi hvale.

Glasajte za pobjednike u kategorijama za nagradu Zlatni Studio

- Jako mi je drago za oboje! Odlični su glazbenici i dobra konkurencija, rade ono što vole i, koliko mogu popratiti, to rade vrlo profesionalno. Publika im uzvraća podrškom, što se vidi po odličnim rezultatima. Apsolutno su zasluženo na ovom mjestu - zaključuje Drvenkar. Situacija koja se dogodila ovom mladom glazbeniku i više je nego zanimljiva. Stjecajem životnih okolnosti, nakon nesretnog odlaska Akija Rahimovskog, koji je nenadano preminuo 22. siječnja 2022., postao je pjevač jednog od najpoznatijih, ali i najdugovječnijih hrvatskih bendova - Parnog valjka, a s druge strane konkurira za titulu novog lica. Drvenkar to zapravo i jest unatoč dugogodišnjem bavljenju glazbom, jer napokon je u onom pravom smislu stiglo njegovih pet minuta.

image

Koncert Parnog valjka u Puli

Goran Šebelić/Cropix

- Uvijek nastojim maksimalno uživati u onome što radim i prije svega sam velik zaljubljenik u glazbu. Iako se njome bavim godinama, uz Parni valjak je u potpunom smislu živim. Strast, radna etika i način na koji bend radi su načela po kojima i želim živjeti, to je bila prva stvar koja me kupila i potvrdila mi dugovječnost ovog benda. Privilegija mi je i prva nagrada to što mogu raditi s njima, od njih učiti i uz njih napredovati - uzvraća Drvenkar. Njegov ulazak u finale Zlatnog Studija dečki iz benda su podržali, jer kaže kako su uzajamno podrška jedni drugima u svemu što rade i u čemu se nađu, pa tako i u ovoj nominaciji. Ponosni su i zajedno iščekuju rezultate.

Čitatelji mogu glasati jednom dnevno, dok će pretplatnici premium sadržaja Jutarnjeg lista moći glasati dva puta unutar 24 sata. Postanite i vi pretplatnici premium sadržaja klikom OVDJE

Inače, bez ikakve sumnje, 2023. za Drvenkara će biti godina koju će zauvijek pamtiti.

- Da, 2023. za mene je svakako bila godina za pamćenje, doslovno mi se život u potpunosti preokrenuo. Još od prve probe postoji nevjerica da se sve ovo uopće događa, ali uživam u tom procesu. Od samih početaka sam počeo puno ulagati u kvalitetu rada, pa tako i u kvalitetu načina življenja; što znači više vokalnih treninga, tjelovježbe, drugačije prehrane i rasporeda spavanja, sve što je potrebno kako bih u svakom trenutku mogao dati svoj maksimum - otkriva Drvenkar. Rezime godine tako mu je oko 25 koncerata s Valjkom, tri izdana singla, puno prijeđenih kilometara i danih intervjua.

- Koncert koji mi je u posebnom sjećanju je svakako naš prvi nastup, onaj u Zadru. Pamtim ga po nekoliko neprospavanih noći prije i poslije koncerta, velikim količinama stresa i uzbuđenja, kao i osjećaja ogromne ispunjenosti nakon završenog koncerta. Tu su još koncerti poput Varaždina, Kragujevca, Trogira, Zagreba, Kopra…, koji su također na mene ostavili snažan utisak, zbog energije i publike koja je bila tamo. Svaki nosi svoju priču i iskustva koja nas izgrađuju kao bend i kao zvuk koji sada nosi Parni valjak - govori Drvenkar. Kada uspoređuje svoj prvi koncert s Valjkom u Zadru i zadnji održan, koje su razlike?

image

Parni valjak s Igorom Drvenkarom

Domagoj Kunic/

- Iako smo imali stvarno puno priprema i razrade do najsitnijih detalja prije prvog koncerta, mislim da smo se dosta promijenili u nastupima koji su slijedili kasnije. Rastemo kao obitelj i kao svojevrstan ‘wall of sound‘, a osim na probama, upoznajemo se na pozornici direktno ispred publike. To i je neki test za sve nas, jer svaki grad nosi nove ljude s upitnicima nad glavama kada dolaze prvi put slušati Parni valjak bez Akija. A podrška koju dobijemo od te iste publike i tijekom i nakon koncerta je nevjerojatna i na tome sam neizmjerno zahvalan - ističe. Inače, već od prvog nastupa Drvenkar se, kako smo doznali, jako svidio ženskom dijelu publike. Odmah je stekao obožavateljice, i to, koliko čujemo, nemali broj, što mu je, uzvraća, naravno drago, iako mora priznati da mu to uopće nije bilo na pameti kada je kretao s bendom.

- Na koncertima zna biti raznih zanimljivih transparenta i poruka, što mi je jako simpatično. Za sada mi je još uvijek nevjerojatan trenutak kada mi je ručnik na koncertu raskomadan na nekoliko dijelova od strane publike - odgovara uz smijeh. Unatoč novim obavezama nije zapustio ni kazališnu karijeru. Odradio je predstave u kazalištu ("Ljepotica i Zvijer" i "Jesus Christ Superstar"), dodaje, koliko je mogao s obzirom na obaveze Valjka, pa se toplo nada da će i dalje sve stizati.

- Kazalište mi je velika strast u kojoj me podržava i bend, pa i dolaze na neke predstave, a nastojat ću i dalje usklađivati aktivnosti s Parnim valjkom i u kazalištu. No, bend će uvijek biti prioritet - naglašava. I 2024. će mu biti "jaka". Stiže novi album na proljeće, za njega prvi s Valjkom.

image

Koncert Parnog valjka u Puli

Goran Šebelić/Cropix

- Pripremamo album i siguran sam da imamo već više od pola gotovog, ali ne u potpunosti dovršenog materijala. Ovaj period odmora do prvih koncerata u godini ćemo iskoristiti da završimo sve do kraja - otkriva Drvenkar. A novi nastupi Valjka, do sada dogovoreni i spremni da se najave publici, su 8. ožujka u Labinu te 30. svibnja na open-air koncertu u Zagrebu, u sklopu Zagreb Music Festa. No, to je samo početak jer ih čeka niz koncerata u 2024., a uskoro će objaviti još novih datuma.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 14:49