MOĆNA PORUKA

Ida Prester ‘zapalila‘ mreže pa se opet javila: ‘Da nije bilo mog statusa o Nepalcima, ne bi znali koliko su desničari zabrinuti‘

Poznata voditeljica reagirala je na komentare koji su uslijedili nakon njezinog statusa

Ida Prester na dočeku Nove godine

 Cropix/instagram/

Voditeljica Ida Prester podigla je buru na društvenim mrežama nakon što je objavila status u kojem se osvrnula na doček Nove godine u centru Zagreba, kojem su prisustvovali brojni strani radnici koji su u Hrvatsku došli u potrazi za boljim životom.

„Usijale su se mreže od zgražanja nad ‘Nepalskom novom godinom’ u centru Zagreba. Woltovska/Boltovska proslava, pišu. Smiju im se, rugaju, ponižavaju. Po čemu smo mi to vrjedniji i bolji ljudi?“, napisala je, među ostalim, a reakcije na njenu objavu bile su brojne i raznolike. Od onih kojih su je napali, do onih koji podržavaju njezin stav.

Prester se danas opet oglasila na društvenim mrežama i poslala moćnu poruku.

- Da nije bilo mog posta o Nepalcima, ne bi nikad znali koliko su muškarci desnih uvjerenja zapravo zabrinuti za položaj i prava žena.

Jako ih brine naše pravo glasa, sigurnog kretanja, a znaju jako dobro i razliku između udvaranja i seksualnog uznemiravanja (do sad se tome smijalo, lijepo je da se to mijenja).

U tri dana novogodišnjih slavlja u Hrvatskoj su ubijene dvije Žene, jedna teško prebijena, a jednoj policajki slomljena je noga. Hrvatska je treća u EU po broju femicida, a svakih 15 minuta jedna žena doživi nasilje. Nasilje nad ženama poprima oblik epidemije u našim krajevima

Predlažem da upravo oni, a ne uvijek mi žene, organiziraju velike prosvjede za našu zaštitu koja nam hitno treba! Strože kazne za nasilnike, edukaciju i reforme državnih tijela, hitno uvođenje građanskog i spolnog odgoja u škole.

U sklopu promjena svakako i edukaciju Nepalaca o svim tim temama, dapače! Mogu se i sami uključiti na puno načina.

Predivno je što smo svi na istoj strani, razumijemo i čuvamo jedni druge. Dečki - čekamo vaš prvi korak, napisala je Prester.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 19:41