POTRESNO

Ida Prester podijelila tužnu priču o Ukrajinki kojoj je dala smještaj: Sinoć je saznala groznu vijest...

Televizijska voditeljica i pjevačica objavila je na Facebook profilu emotivan status koji se tiče Ukrajine

Ida Prester

 Goran Sebelic/Cropix

Ida Prester, televizijska voditeljica i pjevačica, objavila je na Facebook profilu emotivan status koji se tiče Ukrajine.

"Sinoć je poginuo otac ukrajinske djevojke koju smo smjestili kod nas", piše na početku, pa ističe:

"Ukrajinski gradovi su sravnjeni sa zemljom, škole, dječje bolnice, skloništa civila. Rusi su prekinuli humanitarnu opskrbu hranom gradova koji su pod njihovom opsadom. Gori sve, ne stignu se pokopati mrtvi. Svi pokušavamo normalno živjeti pored ovog pokolja vrlo blizu nas. Što ćemo drugo? Ionako ništa ne možemo, tko nas pita. Ali užas je tu. I apsolutno je etički nemoguće šutjeti i praviti se glup, 'svi su krivi' i 'ne razumijem se'."

"Nisam u stanju napisati ništa bolje i svoje, sve je tu. Pliz da se razilazimo ako se ne slažemo, jer ćemo se samo mučiti", dodala je, a zatim u nastavku istog, prenijela cijeli status Slađane Bukovac.

Na društvenim mrežama također se u više navrata osvrtala na rat u Ukrajini. Također se zapitala čemu služe krovne svjetske organizacije koje bi trebale čuvati mir. S tim je potaknula veliku raspravu u komentarima, a kasnije se prisjetila i svog sigurnog djetinjstva. Početkom ožujka, Ida se učlanila u javnu SOS grupu za pomoć izbjeglicama iz Ukrajine i ubrzo je u praznom potkrovlju, koje je opremila svime potrebnim, udomila jednu ukrajinsku obitelj s malim djetetom i pozvala druge građane da se priključe u pomaganju onima kojima je to sada stvarno potrebno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 08:01