TONČI U AUSTRIJI

Huljić u Hrvatskoj proda sve što stvori, a evo kako prolazi u Beču: Snimke otkrivaju, Rozga je bila u seksi izdanju

Bečanima i njihovim gostima Huljić je predstavio crossover repertoar oplemenjen novim pjesmama

Tonči Huljić, Beč

 Goran Žužul, Cropix

Tonči Huljić u centru Beča zatvorio je dio gradskog parka ispred kultnog dvorca Kursalon Hübner te održao čak dva koncerta - jedan za diplomatski zbor, a drugi za gledatelje.

Na kultnoj lokaciji i jednoj od glavnih turističkih atrakcija godišnje se održi više od 500 koncerata klasične glazbe, čast da bude među njima ovog je ljeta pripala jedinstvenom hrvatskom autoru i glazbeniku:

"Čovjek negdje postavi granicu svojih snova, a ono što je meni bitno je da moji snovi nemaju granice bez obzira na godine", rekao je Tonči Huljić.

image

Tonči Huljić nastupio u Beču

Goran Žužul/

Bečanima i njihovim gostima Huljić je predstavio crossover repertoar oplemenjen novim pjesmama s obzirom na novi dvostruki CD i nove obrade pjesama poput "Marije Magdalene" i "Suze Biserne".

Tisuću je gledatelja tako imalo prilike uživati u djelima koje je Huljić pisao za kvartet Bond, Maksima Mrvicu, Xeniu Wild – sve izvođače koji danas imaju svjetske karijere.

image

Tonči Huljić nastupio u Beču

Goran Žužul/
image

Tonči Huljić nastupio u Beču

Goran Žužul/

U sličnom su repertoaru 2019.godine mogli uživati gledatelji na prepunom zagrebačkom Tomislavcu. Bazni zvuk repertoara temelji se na zvuku Madre Badesse što znači da su prisutni i harmonika i mandoline te buzuki koje sviraju vrsni instrumentalisti, ali i novi suradnici Viktor Espinola i Vishwa Mohan Bhatt.

U Beču su gosti koncerta bili Jelena Rozga s instrumentalnom verzijom svoje pjesme "Suze Biserne", te Petar Grašo s klapskom verzijom "Providence".

Ovo je tek početak priče Huljića i Beča, naime već sljedeće godine u ovo vrijeme dogovara se izvedba njegovog drugog projekta - pop Mise Mediterane. Misu dogodine očekuju i izvedbe u Sjevernoj Americi, dok će Južna Amerika imati priliku čuti Huljićev crossover repertoar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 04:35