ZVIJEZDE PJEVAJU

HRT-ova voditeljica oduševila žiri i publiku, Danijela poručila Ivi Jerković: ‘Ranila si me!‘

Na vrhu ljestvice su se nakon prve emisije, s četiri balade i četiri dance hita, našli Ivana i Ivo, slijede ih Maja i Stjepan

Zvijezde pjevaju

 Hrt/screenshot

Večeras su na Prvom programu Hrvatske televizije gledatelji napokon mogli upoznati novih osam parova koji će u jubilarnoj, 10. sezoni emisije "Zvijezde pjevaju", pokazati svoje pjevačke sposobnosti. Sve do 7. svibnja, svake subote, slušat ćemo ih u atraktivnim žanrovima, od popa, rocka i countryja preko rock'n'rolla i balade do funka, dancea i novog vala.

Voditelji Barbara Kolar i Duško Ćurlić nisu krili oduševljenje što su se, nakon problema u protekle dvije godine zbog koronarkrize, napokon svi mogli naći u emisiji koja ide uživo, s publikom u studiju. Prošlosezonskom trojicu ocjenjivačkog suda u sastavu Danijela Martinović, Jurica Pađen i Marko Tolja pridružila se još jedna diva – Zorica Kondža.

U prvoj emisiji, iako nije bilo ispadanja, natjecatelji su se potrudili predstaviti na najbolji mogući način jer je nakon kraja nastupa u studiju Anton Marti, gledateljima omogućeno da sve do sljedeće subote glasaju za svoje favorite i tako im olakšaju daljnji put kroz u show. Motiv više za glasanje je i mogućnost dobitka poklona Hrvatske lutrije vrijednog 5000 kuna.

Ovogodišnji show otvorili su glumica Areta Ćurković i Goran Bošković. Omiljena glumica na stalnom angažmanu u dječjem kazalištu Branko Mihaljević u Osijeku i njezin mentor izveli su pjesmu 'I've Got a Feeling', veliki hit iz doba cro-dancea koji je pjevala Kasandra. Dobili su 21 bod od žirija.

- I've got a feeling da će ovo biti najbolja sezona ikad - rekla je Danijela Martinović pri ocjenjivanju. - Baš kao što ste rekli pomičete svoje osobne granice, a znate li koliko hrabrosti treba za to? Hvala vam što ste to poručili svojim prvim nastupom, a sve ostalo je zasad manje bitno.

Ova sezona donijela je još jednu promjenu, prvi put se natječu jedan muško-muški i jedan žensko-ženski vokalni par. Prvi su priliku da pokažu što mogu imali radijski i televizijski voditelj Robert Ferlin i Mario Lipovšek Battifiaca. Oni su zabavili su publiku još od uvodnog videa.

- Mi nekako pikiramo na one glasove tipa "Žao nam je ovih ljudi" - rekao je Battifiaca. Riječani, prijatelji u privatnom životu (i oba dobitnici medijske nagrade Zlatni Studio za najbolji radijski glas), izabrali su pjesmu "Amigo" Arsena Dedića.

i žiri se našalio pri ocjenjivanju.

- Meni ova njihova izvedba, ova oda prijateljstvu, zvuči kao da tu ima i nešto više od prijateljstva. Toliko su mi tužni bili, kao da se druže jer se nitko drugi ne želi s njima družiti - rekao je Jurica Pađen. Marko Tolja bio je još žešći.

- Mi kao primorski kraj nismo mogli imati bolje predstavnike. Napokon će cijela Hrvatska vidjeti kakve smo budale - rekao je Marko Tolja kroz smijeh. Žiri je ovom dvojcu dao 24 boda.

Redatelj i scenarist Mario Kovač i Lu Jakelić nastupili su sljedeći. Mario Kovač, redatelj i glumac koji je sam režirao niz ovakvih projekata, rekao je kako je želio iskusiti kako je s druge strane, kako je biti izvođač. Danijelu je "kupio" svojim pjevački jako sugestivnim nastupom, a Zorica Kondža pohvalila je odabir pjesme "September" benda Earth, Wind & Fire, za koju su dobili 26 bodova.

Radijska i HRT-ova voditeljica Maja Ciglenečki i Stjepan Lach pak, odabrali su pjesmu Ponoćna zvona Nene Belana. Ovaj je par dobio najveći pljesak publike. Danijela je pohvalila njihov izgled, izbor pjesme koju je prvi put čula u muško-ženskoj izvedbi. - Dali ste nam toliko malo da jedva čekamo dalje. Nastup ovog para pohvalio je i Marko Tolja, posebno izbor pjesme. Žiri je Maji i Stjepanu dodjelio 29 bodova.

Televizijski autor i voditelj Antun Ponoš i Lara Antić Prskalo, za koju je Ponoš rekao da bi uz nju propjevali i svi kućni ljubimci, a kamoli ne on, odabrali su pjesmu Prljavog kazališta "Ako tražiš nekoga". Ponoš je priznao kako je imao strašnu tremu i šalio se da volio ponoviti nastup, a u green-roomu je otkrio da je shvatio što mu nedostaje za nastup - nije doveo ni jednog kućnog ljubimca. Zorica Kondža pohvalila je njegovu dikciju i ohrabrila ga za daljnje nastupe, a dobili su 19 bodova.

Kao što je ove godine prvi put nastupio muško-muški par, tako smo imali prilike vidjeti i žensko-ženski par, komičarku Marinu Orsag i Ivana Kindl. Njih su se dvije šalile kako su unajmile puno botova da glasaju za njih. Pjesma koju su odabrale bila je "Ja sam vlak" Nine Badrić i Emilije Kokić. Danijelu Martinović, rekla je, odmah je kupilo što je "Marina pukla k'o kokica". Pohvalio ju je i Marko Tolja. Orsag je priznala da Iako je stand-up komedija poznata kao najteži oblik scenskog nastupa, njoj je bilo teže pjevati. Poslala je i posebnu poruku iz green rooma svojoj 91-godišnjoj baki, rekavši da je zbog nje odjenula haljinu. Dobile su 24 boda.

Glumica Iva Jerković i Ivo Amulić odabrali su za prvi nastup baladu "More snova" Tedija Spalata. Jurica Pađen utvrdio je da su njih dvoje jako dobro ispunili svoje uloge.

- Unijeli su se u tu pjesmu i uspjeli su sugerirati to o čemu pjevaju. - rekao je Pađen. Danijela Martinović pohvalila je izvedbu Ive Jerković, rekavši da ju je "ranila", ali i da očekuje mnogo od nje. Njihov nastup donio im je 31 bod od žirija.

Glumac Marko Braić i Gina Damjanović nastupili su posljednji, a za prvu emisiju odabrali su baladu "Nije mi svejedno" Nine Badrić. Zorica Kondža pohvalila je Markovu lijepu boju glasa. Braić je u green-roomu rekao kako se nada da je uz njegovu njihovu izvedbu netko i zaplesao, a par je od žirija dobio 28 bodova.

Na vrhu ljestvice su se nakon prve emisije, s četiri balade i četiri dance hita, našli Ivana i Ivo, slijede ih Maja i Stjepan dok su treći Marko i Gina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 23:46