PJESMA EUROVIZIJE

HRT otvorio natječaj za Doru 2023.: Koje pjesme će ući među 14 najboljih?

Javni natječaj otvoren je od danas 20. rujna 2022. godine do 20. studenog 2022. godine

Mia Dimšić, pobjednica Dore 2022.

 Matija Djanjesic/Cropix

Kao što smo prošlog tjedna najavili, HRT je otvorio natječaj za Doru 2023. HRT je objavila pravila za izbor hrvatskog predstavnika za pjesmu Eurovizije - Dora 2023. Javni natječaj otvoren je od danas 20. rujna 2022. godine do 20. studenog 2022. godine.

Stručni ocjenjivački sud će na temelju natječaja odabrati najmanje 14, a najviše 28 pjesama i 4 rezerve. Na javni natječaj mogu biti prijavljene samo pjesme koje nisu javno izvođene niti na bilo koji način javno objavljene, a za koje autori glazbe i teksta raspolažu pravima prema tekstu natječaja. Kriterij za odabir pjesama je isključivo umjetnička vrijednost s naglaskom na kvalitetu glazbe i stihova te cjelokupnog djela.

Na javni natječaj mogu se javiti autori, izvođači, proizvođači fonograma i druge osobe koje dostave dokaze (suglasnosti) da su uređena autorska, izvođačka i fonogramska prava za prijavljenu pjesmu.

Izvođači, koji moraju biti državljani RH, na dan prijave na javni natječaj ne smiju biti mlađi od 16 godina. Maloljetni natjecatelji obvezni su priložiti i pisanu izjavu zakonskog zastupnika o suglasnosti za sudjelovanje na natjecanju.

Odluku o broju polufinalnih večeri u izravnom prijenosu i/ili finalnoj večeri, sastavu i načinu izbora žirija, sustavu i načinu glasanja gledatelja (televoting) i stručnog žirija, HRT će regulirati posebnim pravilima najkasnije do 10. siječnja 2023. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 04:21