SEZONAC U HRVATSKOJ

Hrga o konobaru iz Srbije: ‘Početnik-neznalica imao je 2.700 eura i sad tupi i truje tržište‘

Bivša novinarka osvrnula se na ispovijest Srbina koji je ovog ljeta odradio sezonu u Hrvatskoj
Mirjana Hrga
 
 Goran Mehkek/Cropix

Bivša novinarka i savjetnica Kolinde Grabar-Kitarović, Mirjana Hrga, komentirala je ispovijest Srbina koji je ovog ljeta odradio sezonu u Hrvatskoj. Ispričao je da je imao plaću od 1400 eura i oko 320 kuna napojnica dnevno, a na tu se informaciju osvrnula i Hrga na svom Facebook profilu.

"Tko tu koga?! Dakle, frajer prema vlastitom priznanju početnik - neznalica, s plaćom i napojnicom imao je cca 2.700 eura na mjesec i pritom plaćen smještaj, režije i hranu i kaže da je bio - izrabljivan (btw., došao odraditi sezonu, a ne provesti život u tom restoranu). Ne znam kako je sada, ali moji kolege novinari, kojima su materi i ćaće odvajali od usta da im zasole pamet, rade petkom i svetkom, ako je Božić slobodan, radna je NG i tako neprestano.

Ako imaju 800 eura kao obrazovani početnici - neznalice u poslu, umiru od sreće, sami plaćaju svoj stan, prijevoz do posla i hranu koju pojedu. Poslodavac im eventualno u izbornoj noći plati, ako plati, pizzu jer rade 18 sati u komadu. I sad ovaj tupi! I truje tržište. Pa da ne povjeruješ.

Momak, tvoj poslodavac da fiskalizira svaku tvoju kao i gostovu kavu, da plaća doprinose i poreze, ako je priča istinita, ti ne bi imao takvu plaću. Imao bi je prvi konobar.

Ili ti bivši vlasnik krade državu, pa plaća toliko i takve kao ti, ili je lud i upravo zaključuje da je propao, jer ako radi pošteno - ne ide to tako, momče. Ni u Hrvatskoj, a o zemlji iz koje dolaziš još manje.

Puste bajke. Ali opasan putokaz u pakao koji nas čeka sljedeće godine. Bez pravih radnika, a s takvim proždrljivim poluproizvodima", napisala je bivša novinarka na Facebooku.

image
Status Mirjane Hrge
Mirjana Hrga/Facebook

Podsjetimo, konobar iz Srbije požalio se na društvenim mrežama da je radio sezonu u Hrvatskoj te da je za to dobio 1.400 eura mjesečno. Radio je 11 do 12 sati dnevno, a napisao je i da je neki kolega konobar puštao Thompsonove pjesme i uzvikivao 'Za dom spremni', no idućeg je tjedna poslan kući.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 09:57