35 GODINA

Hladno pivo na prvom od dva koncerta u Domu sportova pripremilo spektakl: Znoj, hitovi i pivo

Sinoćnji su koncert otvorili pjesmom ‘Pjevajte nešto ljubavno,‘ gdje je publika, odmah na prve taktove ušla u element
 Nera Simic/Cropix

Hladno pivo je na predzadnjem koncertu prije pauze raspametilo publiku. U maloj dvorani Doma sportova nastao je spektakl kakav su mnogi priželjkivali. Pivo je letjelo posvuda, znoj kapao je sa svih strana, a ples neumorno nije stajao. "Kako ćemo sutra napraviti bolji spektakl nego danas?“ zabrinuto je tijekom koncerta frontmen Mile Kekin upitao publiku. To jasno govori o čitavoj atmosferi sinoćnjeg koncerta. Kako je i sam sastav najavio, tako se doista i dogodilo. Publika je dobila događaj za pamćenje, a bend je svirao presjek najvećih hitova iz njihove dugogodišnje karijere.

image
Nera Simic/Cropix

Ovaj prvi, od posljednja dva koncerata nakon kojih, prema riječima Kekina – Hladno pivo odlazi na malo dužu stanku održao se sinoć, odnosno u četvrtak u maloj Dvorani Doma sportova. Koncert je u sklopu posljednje, barem za sada, turneje Hladnog Piva pod nazivom 35 za 35. Odnosno, 35 godina karijere slave serijom od 35 koncerata.

image
Nera Simic/Cropix
image
Nera Simic/Cropix

Koncert je započeo nešto malo nakon 21 sat, iako je publika i dalje pristizala na zapadni ulaz dvore, gdje se gužva mogla vidjeti i pola sata nakon početka koncerta. Doista je bilo očito kako se radilo o rasprodanom koncertu. Od stepenica dvorane, pa do bine, plesni je podij bio popunjen – bez previše mjesta između publike. Ali kako je i sam bend rekao tijekom koncerta, za njih i trebaju biti ovakve manje dvorane. Sjedeća mjesta odavno su bila popunjena, pa su tako oni koji su dolazili tik prije početka koncerta, svoje mjesto morali pronaći na plesnom podiju male dvorane Doma sportova.

image
Nera Simic/Cropix
image
Nera Simic/Cropix

Hladno pivo je sinoćnji koncert otvorilo pjesmom Pjevajte nešto ljubavno, gdje je publika, odmah na prve taktove ušla u element kao da koncert traje već neko vrijeme. Ples je vladao konstanto, a ruke zadovoljne publike nisu se spuštale čitavo vrijeme. Kroz plesni podij stvorilo se više tzv. Pogo krugova za ples, tradicionalnog punkerskog plesa. Sve je to iskazivalo ljubav publike prema ovom sastavu. Pivo se, misleći ovoga puta na piće, na određene taktove prolijevalo po publici, letjeli su kartoni, djevojke sjedile su na ramenima mladića – znoj gdje god da si pogledao.

image
Nera Simic/Cropix

Kroz ova puna dva sata sviranja provuklo se mnogo hitova, od Zimmer frei, Pravo ja, Mojoj majci pa do Soundtracka i ostalih. Publika će zasigurno pamtiti ovaj koncert, te će nekima on postati vrlo važan ako se uzme činjenica da bend nakon ove turneje odlazi na pauzu o kojoj se, barem za sada, ne zna previše. - Ma od prve do posljednje minute su me drži u atmosferi, genijalan rad, komentirala je zadovoljno jedna žena u gužvi koja se stvorila nakon koncerta.

image
Nera Simic/Cropix

Nakon što koncert dolazi do svoga kraja, i nakon što bend odlazi s pozornice, čekao se bis, čekao se povratak. Hladno Pivo se vraća te sviraju par nezaboravnih hitova. Pjesmama Ezoterija i Konobar ponovno razbacuju publiku i stvaraju još veće zadovoljstvo ove male dvorane. Za kraj su odlučili, barem kako Mile kaže, završiti koncert onako kako su započeli karijeru. Pjesmom Fur immer Punk s debitantskog albuma Hladnog Piva iz 1993. godine. Nakon što je pjesma završila, bend se naklanja i odlazi s pozornice, a preko zvučnika za to vrijeme svira Kad sunce opet zađe, pjesma velikog hrvatskog punk benda Kud Idijoti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 07:09