NOVA ULOGA

Gorana Višnjića gledat ćemo u remakeu ‘Hellraisera‘, klasičnog horora iz 1980.

Zasad nije poznato koje likove Višnjić i njegovi kolege glume, no potvrđeno je da se autor Clive Barker pridružio projektu kao producent
Goran Višnjić
 LILLY LAWRENCE/AFP

Goran Višnjić dobio je ulogu u novom nastavku "Hellraisera" u kojemu glavnu rolu igra žena, piše Hollywood Reporter koji doznaje da će Jamie Clayton u remakeu klasičnog horora iz 1980. godine igrati zastrašujućeg junaka Pinheada. Film, koji je sniman u Beogradu i Velikoj Britaniji, bit će vjeran originalu, noveli Clivea Barkera "Pakleno srce". Barker je, podsjetimo, 1987. bio scenarist i redatelj nastavka o kutiji-slagalici koja otvara prolaz u strahotni svijet cenobita, unakaženih bića posvećenih mučenju koje predvodi središnji lik franšize mnogih filmova i stripova.

Novi film, pod nazivom "Dvogled", sad je u fazi post-produkcije i njegovo prikazivanje očekuje se 2022. na platformi Hulu. Uz Jamie Clayton, glumicu najpoznatiju po roli Nomi Marks u Netflixovoj seriji "Sense8", ostale uloge tumače Odessa A'zion, Brandon Flynn, Drew Starkey, Adam Faison, Aofe Hinds, Hiam Abbass, Selina Lo, ali i naš Goran Višnjić.

Zasad nije poznato koje likove Višnjić i ostali njegovi kolege točno glume, ali potvrđeno je da se autor Clive Barker pridružio projektu kao producent. Redatelj je David Bruckner, po scenariju Bena Collinsa i Lukea Piotrowskog, temeljenog na priči Davida Goyera.

Barkerovo sudjelovanje zbiva se, inače, nakon sudskog spora kojim je stekao američka prava na franšizu. Vrlo pohvalno se izrazio o novom pristupu svojem djelu: "Brucknerov rad odaje počast prvom filmu i njegovoj mitologiji, ali radnju odvodi u neke nove i neočekivane prostore", rekao je Clive Barker za Hollywood Reporter.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. listopad 2021 00:21