LEGENDARNI TENISAČ

Goran Ivanišević progovorio o privatnom životu: ‘Gubitak sestre bio mi je motiv za uspjeh‘

Ispričao je i kako su roditelji prodali stan da bi on mogao ostvariti tenisku karijeru

Goran Ivanišević

 Adrian Dennis/Afp

Legendarni teniski as i osvajač Wimbledona, 50-godišnji Goran Ivanišević u velikom je intervjuu za Glas Istre progovorio o privatnom životu, točnije, o tragičnoj smrti svoje sestre Srđane koja je preminula u listopadu 2019. godine nakon duge i teške borbe s opakom bolešću.

Teška bolest Srđani je dijagnosticirana 1988. godine, a Goran je dan kada je saznao za sestrinu bolest opisao kao jedan od najtežih dana u svome životu.

- Jedan od najgorih dana u mom teniskom životu dogodio se krajem 1988. godine. Prije nego što sam otišao, otac mi je rekao da ima loše vijesti, da mi je sestra bolesna i da se moraju posvetiti njoj - objasnio je Ivanišević za Glas Istre.

image

Goran Ivanišević

Shaun Brooks/Actionplus/Profimedia

- Tretmani za tu vrstu bolesti, od koje je umiralo mnogo ljudi, bili su jako skupi i te noći nisam spavao. Međutim, otišao sam za Australiju i izgubio u finalu kvalifikacija za Adelaide. Ipak, upao sam u izravni ždrijeb za Australian Open i postao prvi igrač koji je iz kvalifikacija stigao do četvrtfinala - rekao je tada Goran koji je naveo svoju sestru kao glavnu inspiraciju te motiv za uspjeh. Smatra kako se sav taj splet ludila i lošega pretvorio u nešto dobro.

image

Ivanišević nakon wimbledonskog finala 2001. godine.

Gerry Penny/Afp

Ispričao je i kako su roditelji prodali stan da bi on mogao ostvariti tenisku karijeru te je istaknuo i kako je to za njega bio veliki pritisak, kao i da je prvu ozbiljnu cifru koju je osvojio u četvrtfinalu Grand Slam turnira u Australiji po povratku kući odmah predao ocu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 00:56