TRUDNIČKE BRIGE

Glumica Lana Gojak: ‘Moja djevojčica uskoro stiže, a jedna stvar me posebno muči...‘

Otkrila je i da nosi djevojčicu, ali unatoč činjenici da su joj već odabrali ime, odlučila ga je zasad držati u tajnosti
Lana Gojak Bajt
 Instagram (uz dozvolu)

Glumica Lana Gojak Bajt uživa u posljednjim danima trudnoće, koju vrijedno dokumentira na društvenim mrežama, gdje objavljuje simpatične, vesele fotografije, svojevrsni fotodnevnik jedne trudnice. Trenutno je u 33. tjednu, a kako se porod bliži, uzbuđenje i napetost su, kaže, na vrhuncu. S obzirom na pandemiju korone, glumica je upisala online tečaj.

image
Lana u trudničkoj haljini koju je naslijedila od svoje mame
Instagram (uz dozvolu)

- Prošla sam online tečaj za trudnoću i porod. Tu sam puno naučila, doduše u teoriji, a kakva ću biti u praksi, vidjet ćemo uskoro. Sad sam ipak puno mirnija s obzirom na znanje koje sam dobila i to bih preporučila svim budućim mladim mamama. Postoje razni tečajevi, pa i besplatni, ali čini mi se da je to neka obaveza. Nisam se opterećivala knjigama jer mislim da sam na tečaju dobila maksimalno znanje - priča Lana.

image
Lana Gojak Bajt
Instagram (uz dozvolu)

Trenutno je u rodnoj Puli, a prije nekoliko dana čak se i kupala.

- Ma samo sam triput zaveslala rukama i izašla van. Prekjučer sam se htjela pošteno okupati jer je zatoplilo more, ali kad sam se približila, sve je bilo puno meduza, tako da sam odustala - kaže glumica.

Među fotografijama posebno je zanimljiva ona na kojoj nosi trudničku haljinu koju je svojedobno nosila njezina majka.

- Sve je to sačuvano i sad je čuvam za sestru, kad dođe njeno vrijeme - najavljuje Lana.

image
Tomislav Kristo/Cropix

Otkrila je i da nosi djevojčicu, ali unatoč činjenici da su joj već odabrali ime, odlučila ga je zasad držati u tajnosti.

- Ime ćete saznati kad beba dođe na svijet - tajnovita je Lana.

image
Instagram (uz dozvolu)

Svoje prvo dijete glumica će roditi u Zagrebu, a iskreno se nada da će joj na porodu suprug, redatelj Siniša Bajt, moći biti pratnja.

image
Srdjan Vrancic/Cropix

- Samo su dvije bolnice u Zagrebu ponovno otvorile mogućnost za pratnju uslijed popuštanja epidemioloških mjera. Apelirala bih da i ostale to učine. Granice su otvorene, javna okupljanja dopuštena za više od sto ljudi, a najavljuju i daljnje popuštanje mjera. Bilo bi u redu da dozvole i pratnje na porodu jer moj bi suprug to jako želio, ali ništa nije sigurno, svašta se priča. Svi hvale liječnike da se jako trude, ali teško je to s obzirom na količinu posla koju imaju. Nadam se da će uskoro popustiti mjere i za trudnice jer zdravstvena bi skrb trebala biti bitnija od okupljanja i koncerata, a o tome se malo govori, kao i o cijepljenju trudnica. Malo znamo, a pripadamo u rizičnu skupinu, posebno kad nam se termin poroda bliži - zaključila je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 12:54