DORA 2022.

Franka i Albina prvi put zajedno na pozornici: ‘Jedva čekamo. Pjevat ćemo pjesme Doris, Maje i Danijele‘

Dvije pjevačice, naime, skupa će večeras, između ostalog, na HTV 1 izvesti tri naša na Eurosongu najbolje plasirana hita

Franka Batelić i Albina Grčić

 Matija Djanjesic/Cropix

Franka i Albina danas će se zajednički potruditi da show program Dore bude trenutak za pamćenje. Dvije pjevačice, naime, skupa će večeras, između ostalog, na HTV 1 izvesti tri naša na Eurosongu najbolje plasirana hita: 'Mariju Magdalenu', pjesmu Tončija Huljića koju je u Jeruzalemu 1999. godine pjevala Doris Dragović i osvojila četvrto mjesto, 'Svetu ljubav', skladbu Zrinka Tutića koju je u Oslu 1996. izvela Maja Blagdan (četvrto mjesto), te 'Neka mi ne svane' Petra Graše koju je Danijela Martinović 1998. pjevala u Birminghamu i osvojila peto mjesto.

Franka i Albina i same iza sebe imaju eurovizijsko iskustvo: Albina je Hrvatsku predstavljala lani u Rotterdamu s pjesmom 'Tick-Tock' Branimira Mihaljevića, dok je Franka na Eurosongu nastupila 2018. godine, kada je pjevala Mihaljevićevu pjesmu 'Crazy'. Pjevačice koje će za koji sat zablistati na pozornici Dore ispričale se nam kako su se spremale za večerašnji nastup, podijelile su s nama i svoja eurovizijska iskustva, te otkrile postoji li šansa da ih jednog dana ponovo vidimo na Eurosongu.

Je li ovo vaš prvi zajednički nastup?

Franka: Da, nismo do sada imale priliku pjevati zajedno, iako smo za Božić nastupile na koncertu Božić u Ciboni.

Albina: Susretale smo se mnogo puta, ali, da, ovo je prvi nastup u kojem ćemo udružiti svoje pjevačke i plesačke snage (smijeh). Iskreno se veselim!

image

anka Batelić i Albina Grčić

Matija Djanjesic/Cropix

Kako ste se pripremale za večerašnji izlazak na scenu?

Franka: Plesne probe ipak su bile ključne, jer uz nas se nalaze plesačice, te je uz upute Igora Barberića sve bilo lako i zabavno!

Albina: S obzirom na to da je Branimir Mihaljević napravio jako dobar instrumental, cijeli tim se složio da to treba popratiti i nekakvom scenskom pričom/pokretom, pa smo se u tom smjeru i pripremale, pod vodstvom našeg Igora, koji je smislio super priču.

Jeste li gledale eurovizijske nastupe Doris, Danijele i Maje i po čemu ih pamtite?

Franka: Uh, Maju Blagdan pamtim po onom njezinom visokom tonu, koji je uvijek bio besprijekoran! Čudesne čarolije na pozornici i harfe... Kod Doris se sjećam snažne energije, atmosfere iščekivanja pobjede i očaravajuće snažnog stava na pozornici! I skidanja bijelog plašta, naravno! Tada je bio trend hrvatskih predstavnica s iznenađenjima koreografske promjene stajlinga. Sjećam se pljeska i pozitivnog iznenađenja kada je Danijela skinula crni plašt i osvanula u elegantnoj bijeloj predivnoj haljini!

Albina: Ne sjećam se tih nastupa u vremenu kad su se dogodili, s obzirom na to da sam rođena 1999. (smijeh), ali naknadno da. To su jedne od ljepših pjesama tog vremena, a i dan danas ih smatram velikim hitovima.

Da ste mogli izvesti još neku našu eurovizijsku uspješnicu, koja bi to, po vašem izboru bila i zašto?

Albina: Hmm... Pa možda neka brža, recimo poput onih Vesna Pisarović ili Claudia Beni, to mi je onako fora i catchy.

image

anka Batelić i Albina Grčić

Matija Djanjesic/Cropix

Franka: Uh... znam da ovo nije odgovor na vaše pitanje, ali voljela bih zapjevati s Mahmoodom i Blancom pobjedničku talijansku pjesmu Brividi! (smijeh).

Obje ste imale čast predstavljati našu zemlju na Eurosongu. Po čemu pamtite ta iskustva?

Albina: Pa evo, u mom slučaju je to iskustvo još nekako friško; a svakako ću ga pamtiti po novim prijateljstvima, iskustvima zbog kojih sam sazrela u svakom pogledu i lijepih reakcija naše publike i javnosti.

Franka: Mislim da bih o ovoj temi mogla pričati danima... Meni je to, uz koncert predgrupe Beyonce, bio najljepši glazbeni trenutak karijere. Kako sam puno puta rekla, naučila sam puno, upoznala neku novu sebe i bila ja. Uživala sam svakog dana!

Postoji li šansa da vas jednog dana ponovo vidimo na Dori tj. Eurosongu, ali kao natjecateljice?

Franka: Sada bih se spakirala i išla na Eurosong, pogotovo jer je u Italiji koju obožavam! (smijeh) Nekako imam osjećaj da je to poglavlje u mojoj karijeri ostalo nedovršeno. Ipak, čekam pravi trenutak.

Albina: Zašto ne? Smatram da trebam raditi na sebi kao autoru i izvođaču, te pronaći svoj glazbeni stil, pa eventualno nakon što se sve to posloži...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 09:08