ZLATNI STUDIO

Finalne pripreme za dodjelu najveće medijske nagrade: Pozornica izgleda oskarovski, a pjevači zagrijavaju glasnice

Završavaju se posljednje sitnice, usisava se crveni tepih i u milimetar namještaju reflektori da sutra u 20 sati sve bude savršeno
Proba za prestižnu nagradu Zlatni Studio.
 
 Tomislav Kristo/Cropix

Gotovo je sve spremno za veliki spektakl Jutarnjeg lista, četvrtu svečanu dodjelu najveće medijske nagrade u Hrvatskoj - Zlatni Studio.

Završavaju se posljednje sitnice, usisava se crveni tepih i u milimetar namještaju reflektori.

Na HRT-u je užurbano, iako ne i gužvovito.

image
Jasna Zlokić
Tomislav Kristo/Cropix

Već se tradicionalno Zlatni Studio održava u najvećem studiju Hrvatske televizije "Anton Marti". Tako će biti i sutra navečer, u 20 sati u izravnom prijenosu na Prvom programu HTV-a.

image
Jasna Zlokić na tonskoj probi
Damir Krajac/Cropix

- Kada se uključe sva svjetla, Anton Marti izgleda čarobno - slažu se izvođači koji su danas na tonskim probama.

Djeluje oskarovski, čuje se u hodu.

image
Ivan Miladinov i Zsa Zsa
Damir Krajac/Cropix

Pjevači Zsa Zsa, Marko Tolja, Jasna Zlokić, Jure Brkljača, Josip Palameta i Nika Turković prvi su još u četvrtak navečer isprobali pozornicu na tonskoj probi pod budnim okom glavnog majstora tona u režiji Duška Mandića te Dražena Muđera i Vladimira Haboića.

image
Nika Turković i Josip Palameta
Damir Krajac/Cropix

Danas su, pak, cijeli dan na rasporedu tonske probe za sve izvođače iz programa. Tako se sada na poozornici izmjenjuju Massimo, Vanna, Gabi Novak, Petar Grašo, Vinko Ćemeraš, Vesna Pisarović, Davor Gobac i pobjednica ovogodišnje Dore Albina Grčić.

image
Massimo
Zeljko Puhovski/Cropix
image
Jasna Zlokić, Vanna, Gabi Novak
Zeljko Puhovski/Cropix
image
Davor Gobac i Vesna Pisarović
Zeljko Puhovski/Cropix

Sutra u 13 sati pak počinje generalna proba.

image
Petar Grašo
Zeljko Puhovski/Cropix

Da sve ide po planu i programu brine redatelj Zlatnog Studija Ivan Miladinov s asistenticom Melitom Palčić te asistentima u studiju Adilom Džankovićem, Ružom Novak i Anom Tilić.

image
Melita Palčić, Kazimir Bačić, Ruža Novak, Alen Huljev
Damir Krajac/Cropix

Sve toliko sjajno izgleda da su mnogi i zaboravili da će ova dodjela biti bez publike.

Ali ne i bez voditelja, naravno. Ove godine ta je uloga pripala HTV-ovu dinamičnom voditeljskom paru, Danieli Trbović i Ivanu Vukušiću. Oni su tekst već naučili pa su trenutačno na onoj drugoj probi - u garderobi.

image
Daniela Trbović i Ivan Vukušić
Zeljko Puhovski/Cropix

Kako doznajemo, za Vukušićev styling na Zlatnom Studiju zadužen je XYZ Fashion Store, a za Danielin outfit pobrinut će se dugogodišnja HRT-ova kostimografkinja i stilistica Nataša Svekler.

image
Damir Krajac/Cropix

Spremne su vizažistice i frizerke, a zvijezde koje stižu na Zlatni Studio već danima biraju raskošne toalete i elegantna odijela.

Lana Barić, finalistica za Zlatni Studio u kategoriji najbolje glumice, još nam je prije nekoliko tjedana obećala da će se srediti od glave do pete.

image
Dražen Muđer, Tomislav Leš, Dorian Stegu, Viktor Voleš
Damir Krajac/Cropix

- Ako dodjela ne bude online, sredit ću se kao da se opet udajem - smije se.

image
Zeljko Puhovski/Cropix

- Privatno se vrlo malo šminkam, gotovo nikako, i zapravo me umaralo to sređivanje. Dok bih došla do eventa za koji sam se sređivala, već bi mi se ozbiljno počelo spavati. A sad, sad bih s guštom obukla neku predivnu haljinu ili odijelo, ali nisam razmišljala čijeg potpisa, da ne ureknem - rekla je Barić.

image
Damir Krajac/Cropix

I glumica Daria Lorenci Flatz, konkurentica u istoj kategoriji, otkrila nam je svoje modne planove.

- Dugo nisam nosila neku haljinu, tako da se veselim i vjerojatno ću zvati Lanu Puljić iz Lokomotive da se nešto dogovorimo - planirala je prije nekoliko dana.

image
Marko Tolja na tonskoj probi za nagradu Zlatni Studio
Damir Krajac/Cropix

Putem kupona objavljenih u tjedniku Studio te online glasova na portalu jutarnji.hr za Zlatni Studio pristiglo je više od pola milijuna glasova, a u posebno pripremljenom programu s mnogo glazbenih iznenađenja, kulminacija će svakako biti otvaranje omotnica s imenima ovogodišnjih laureata najveće medijske nagrade u zemlji, koja se dodjeljuje u pet skupina: film, televizija, kazalište, glazba i radio u čak 19 kategorija.

image
Goran Ogurlić, glavni urednik Jutarnjeg lista na probi za Zlatni Studio na HRT-u
Zeljko Puhovski/Cropix

Uglavnom, u studiju "Anton Marti" radnju će uživo pratiti čak deset kamera, a dvije će biti smještene u studio Bajsić gdje će sjediti (i ne sumnjamo, dobro se zabavljati) finalisti Zlatnog Studija i prezenteri. Bit će to svojevrsni greenroom Zlatnog Studija.

image
Damir Krajac/Cropix

Budući da ove godine, zbog epidemiološke situacije u zemlji i svijetu, nema publike i uobičajenog minglanja na crvenom tepihu u predvorju HRT-a, golemu pozornicu okružit će crveni tepih koji će ovaj put biti dio prijenosa uživo.

Za, kako mnogi kažu, holivudsku scenografiju kakvu bi zasigurno rado imali i Amerikanci u svom losangeleškom Dolby Theatreu na dodjeli Oscara, i ove se godine pobrinuo Dragutin Broz koji je, kao i glazbeni producent Ante Gelo te mnogi drugi, dio uigrane ekipe Zlatnog Studija od njezina početka i prve dodjele 2018. godine.

image
Kazimir Bačić, glavni ravnatelj HRT-a
Damir Krajac/Cropix

Ove godine zbog epidemiološke situacije neće svi glazbenici moći biti na pozornici, no to neće nimalo utjecati na raskoš izvedbi programa Zlatnog Studija. Bend od 10 glazbenika za vrijeme cijele dodjele bit će na pozornici, a primjerice gudači i puhači, ovisno o pojedinim glazbenim brojevima, pojavljivat će se i izmjenjivati na velikim LED ekranima u studiju.

image
Daniela Trbović, Ivan Vukušić
Zeljko Puhovski/Cropix

Sve to budno kontrolira producent Zlatnog Studija Dario Jakša, a za inovativni se scenarij pobrinula Jasna Nanut.

image
Jasna Zlokić na tonskoj probi
Damir Krajac/Cropix

Dio ovogodišnjeg Zlatnog Studija bit će i premijera dosad neviđenog glazbenog spektakla pod nazivom Lakestock koji su, unatoč pandemiji i uz pridržavanje svih mjera, priredili brojni ponajbolji hrvatski bubnjari, gitaristi, basisti i vokali na zagrebačkom jezeru Bundek, snimajući legendarnu pjesmu Brune Langera i njegova Atomskog skloništa (Za ljubav) "Treba imat dušu".

image
Duško Mandić, Vlado Haboić
Damir Krajac/Cropix

Zlatni Studio sutra će se navečer, pak, zatvoriti glazbenim adutom - novom verzijom pjesme "Hrabri ljudi".

image
Davor Gobac, Vanna, Massimo Savić
Zeljko Puhovski/Cropix

Pjesma je to autora Đorđa Novkovića i Arsena Dedića koja će sada, nakon mnogo godina na osebujan način biti ponovno oplemenjena prema zamisli Ante Gele. Gledatelje očekuje jedinstvena izvedba s jedanaest osebujnih i prepoznatljivih vokala kojima se diči domaća glazbena scena.

image
Zlatni Studio
Jutarnji List
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 05:06