NOVA PJESMA

Filip Rudan otkrio singl u kojem se ‘i on sam izgubi‘: ‘Dotiče stranu koju još nisam pokazao‘

Za razliku od dosadašnjeg rada s kojim se predstavio, "Girl With The Brown Puppet“ je brža i dinamičnija što mu je bio novi izazov

Filip Rudan

 Benjamin Strike/

Jedan od najistaknutijih mladih glazbenika i dobitnik nagrade Porin za Novog izvođača godine, Filip Rudan predstavlja novu autorsku pjesmu! Singl „Girl With The Brown Puppet“ dolazi uz prateći spot koji otvara vrata u glazbenikov kreativni svijet, a slušati se može i na svim digitalnim glazbenim platformama.

"Pjesma je prilično kompleksna - i sam se izgubim u njoj, na dobar način. Kad sam ju skladao – jednostavno sam pustio da me instrumentalni dio vodi, a melodija je iz mene izvukla i pomalo apstraktan, a opet poetičan tekst“, kaže Filip Rudan koji, kao i na prethodnim singlovima, potpisuje glazbu i stihove. Za razliku od dosadašnjeg rada s kojim se predstavio, "Girl With The Brown Puppet“ nešto je brža i dinamičnija što mu je bio novi izazov, a zanimljivost nosi i samo ime pjesme: "Nisam želio da singl nosi još jedan u nizu običnih naziva pa sam, slušajući drag mi bend, dao mašti na volju. Super mi je sjeo uz pjesmu, neočekivano je, a čini mi se – i intrigantno.“

"Pjesma ‘Girl With The Brown Puppet‘ je dobar primjer ostvarivanja i razvijanja autorovih ideja, koje su sve samo ne uobičajene i ziheraške“, komentirao je producent singla Niko Nobilo odlično dočaravši Filipovu posvećenost detaljima i odvažnost da napravi nešto drukčije: „Već je dobro poznato da je Filip hipertalentiran, no što duže radimo zajedno otkrivam nove slojeve njegovih kvaliteta, a jedna koja me posebno dojmila je njegova hrabrost. S jedne strane on zna što hoće, a s druge strane, ne boji se istraživati i eksperimentirati i tu se posebno slažemo. Privilegija je raditi s istinskim umjetnikom kao što je Filip Rudan i nevjerojatno se veselim njegovom prvom albumu kao i nastavku razvoja njegove karijere”.

image

Filip Rudan

Benjamin Strike/

"Nobz (Niko Nobilo), Ivan Orešković i ja puno smo radili na ovome, a pjesma dotiče i neku moju stranu koju još nisam pokazao. Kao i svi, ponekad se nađem u situacijama gdje nešto ne mogu izraziti riječima, a srećom imam glazbu koja dolazi da to popuni. Rekao bih da je ova pjesma zapravo baš to – pokazatelj emocije koju ne mogu drukčije izraziti niti opisati, gotovo kao metafizika. Zbog toga mi ‘Girl With The Brown Puppet‘ posebno puno znači“, zaključuje mladi pjevač i gitarist koji punom parom radi na novom singlu i pjesmama za album.

Nobilo, osim produkcije, supotpisuje aranžman s Ivanom Oreškovićem dok iza masteringa stoji Mischa Janisch (Sunshine Mastering).

image

Filip Rudan

Benjamin Strike/

Uz singl dolazi i službeni video uz čije je snimanje povezana zanimljiva anegdota. Naime, inicijalna vizualna priča koji prati pjesmu zamišljena je drugačije, no gotovo istovremeno s početkom snimanja pojavio se nevjerojatno sličan spot s gotovo jednakim scenama i atmosferom. Singl je tako, spletom okolnosti - s izmjenama u zadnjem trenu, drugom lokacijom snimanja i novim scenarijem – dobio posve novu dimenziju koja gledateljima omogućuje da zavire u glazbenikov kreativni svijet. „Spot ne nosi specifičnu poruku, nego prikazuje Filipov proces stvaranja glazbe - od melodije do teksta, kako to obično biva u njegovoj sobi ili tijekom šetnje. Fotografije koje se simbolično pojavljuju u bljeskovima, zamišljene su kao "blic ideje“ koje mu prilikom rada na novoj glazbi pripomognu u traženju i odabiru pravih riječi ili nota“, objasnila je producentica i scenaristica Tara Turopoljac koja je, počevši od same ideje, osmislila kompletnu vizualnu komponentu te je, uz organizaciju snimanja, sudjelovala u svim segmentima produkcije.

image

Filip Rudan

Benjamin Strike/

Uz Taru Turopoljac, kreativni tim koji stoji iza spota čine redatelj Ivan Maračić, Luka Vidović koji potpisuje montažu i dizajn vizuala te snimatelj (kamera) i direktor fotografije Sandro Sklepić, ujedno autor fotografije koja krasi naslovnicu singla.

„Drago nam je što smo ponovno radili s Filipom jer vjerujemo u njega kao glazbenika i sretni smo da smo njegovu glazbenu viziju pretvorili u video koji isprepleten s fotografijama priča jednu posebnu priču“, zaključuju Ivan Maračić i Luka Vidović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 22:50